Το χωριό Εχίνος στην Ξάνθη, επίκεντρο της νέας έξαρσης κρουσμάτων Covid-19, στην περιοχή ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ/EUROKINISSI

Σαρωτικοί έλεγχοι και καμπάνια ενημέρωσης στην Ξάνθη για τον Covid-19


Έμφαση στους νέους και στο πώς θα πειστούν για τη σοβαρότητα της κατάστασης, θα δοθεί στην ενημερωτική καμπάνια που σχεδιάζεται για την περιοχή της Ξάνθης, μετά τα συνεχή κρούσματα Covid-19 των τελευταίων ημερών, όπως αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως το πρωί, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Tσιόδρα, της ομάδας πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, όλοι οι δήμαρχοι της ΠΕ Ξάνθης και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων (εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, ο διευθυντής του νοσοκομείου, της Υγειονομικής Περιφέρειας, τοπικοί παράγοντες, Αστυνομία, Πυροσβεστική κ.λπ.), συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκαν χθες το βράδυ από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τονίστηκε, είναι κομβικής σημασίας η ενημέρωση των πολιτών για το πρόβλημα και πρέπει να πεισθούν ιδιαίτερα οι νέοι, που αμφισβητούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και σε αυτό αναμένεται να συμβάλουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε σε όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη της πιστής εφαρμογής των μέτρων. «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια μέχρι τώρα και δεν πρέπει να πάει χαμένη», ανέφερε.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγάλη και συντονισμένη για επτά ημέρες και αφού εφαρμοστούν αυστηρά τα μέτρα, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση για να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Ημέρα 0 – Ημέρα 7 – Ημέρα 14».

Ήδη, ξεκίνησαν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και από αύριο θα είναι σαρωτικοί, προκειμένου να γίνει πλήρης χαρτογράφηση της επιδημίας. Στη διαδικασία των ελέγχων θα συμμετάσχει και ο στρατός.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως πρέπει όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση και πως ο κρατικός μηχανισμός παραμένει πάντα σε ετοιμότητα. «Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Ξάνθης να καταλάβουν πως ο όμορφος αυτός τόπος θα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητά του. Και για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προσεχτικοί» είπε ο κ. Χαρδαλιάς. «Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη τα επόμενα 24ωρα», πρόσθεσε.





πηγή ΕΦΣΥΝ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54