Καρδίτσα | Τα κυβερνητικά μπαλώματα του Ιανού γκρεμίστηκαν με μία βροχή Η προχειρότητα των κατασκευών έφερε νέα προβλήματα - Αποκλείστηκαν κάτοικοι στο χωριό Λεοντίτο

Τρεις μήνες μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου με ακόμη ανοιχτές τις πληγές από τις καταστροφές που προκάλεσε ο «Ιανός» και ενώ οι περισσότεροι πληγέντες περιμένουν ακόμα τις αποζημιώσεις, μια νέα βροχή ήρθε για να γκρεμίσει τα πρόχειρα έργα που διαφήμιζε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το «ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα» που υποσχέθηκαν κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχης, εξελίχθηκε σε μικροπαρεμβάσεις, με τις όποιες εργασίες έγιναν να χαρακτηρίζονται από κακοτεχνίες και προχειρότητα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον ορεινό όγκο της Καρδίτσας είχαν ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει η πρόχειρη πρόσβαση που έγινε μετά τις καταστροφές του Ιανού, στην περιοχή της Αργιθέας με αποτέλεσμα να παραμείνουν αποκλεισμένοι 15 περίπου κάτοικοι στο χωριό Λεοντίτο. Οι κάτοικοι σύμφωνα με το δήμαρχο Αργιθέας κ. Στεργίου δεν διατρέχουν κίνδυνο, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στον οικισμό Ζερβό του Μεοοβουνίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο η έντονη βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα να μην αντέξουν κάποιες πρόχειρες υποδομές που έγιναν μετά τις καταστροφές της 18ης Σεπτεμβρίου, ενώ  εξέφρασε την ανησυχία του για τον επερχόμενο χειμώνα.

- Προβλήματα επίσης υπάρχουν στο δρόμο προς τον οικισμό Ζερβό του Μεσοβουνίου όπου έχει δοθεί πρόσβαση προσωρινά από άλλο δρόμο (από Καρυά) ενώ στο ίδιο σημείο υπάρχει και πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

- Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν εκ νέου προβλήματα στον προσωρινό δρόμο για το Λεοντίτο και στον δρόμο προς τον οικισμό Ζερβό Μεσοβουνίου (στη γέφυρα).

- Σημειώθηκε επίσης πτώση της παλιάς γέφυρας στο δρόμο Πεζούλας-Φυλακτής, που ήταν ήδη μισογκρεμισμένη, ενώ διακόπηκε για ένα διάστημα η κυκλοφορία από το Μπελοκομίτη προς το Φράγμα , προκειμένου να καθαρισθεί ο δρόμος.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54