Πες τα ρε Μιχάλη | Ιωάννα Σωτήρχου

Επιτέλους κάποιος έπρεπε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Αμάν πια, επειδή ένας προστάτης του πολίτη με το παρατσούκλι «Ράμπο» σκότωσε έναν 15χρονο και κυκλοφορεί ελεύθερος, να πρέπει κάθε χρόνο να γίνεται του Γρηγορόπουλου. Και τα λουλούδια θα πατάξωμεν.

Αμ, το άλλο, στο Πολυτεχνείο κάθε 17 Νοέμβρη επειδή δεν τους φτάνει που ψηφίζουν θέλουν και ελευθερία; Κακομαθημένοι, υπερευαίσθητοι με τα δικαιώματα. Αριστεροί, φτηνοί εκμεταλλευτές της οργής. Τώρα θα δείτε τι εστί νομιμότητα.

Εκεί όμως που ο πολιτικός άνδρας ξεπέρασε ακόμα και το πρωθυπουργικό για τους «εξαρτημένους με την εργασία» ήταν όταν αποκάλυψε σε όλους μας το όραμά του: «Οι μεγάλες κουβέντες που εκστομίζονται περί δημοκρατίας κρύβουν μια παρακμιακή, βαρετή και ανυπόληπτη στάση». Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που δεν ταυτίζεται; Ο Μιχάλης θα ορίσει όχι μόνο τι θα λέμε αλλά και τι θα σκεφτόμαστε.

Φτάνει πια με τις «φαντασιώσεις» περί αστυνομοκρατίας. Το όραμα είναι η τάξη. Παντού. Ενα όραμα που αγγίζει όλες τις πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Ενας υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. που θα μπορούσε κάλλιστα να υποκαταστήσει όλους τους άλλους.

Υγεία; «ΜΑΤ παντού, ΜΕΘ πουθενά»: όχι μόνο ο υπουργός Υγείας ήταν άφαντος μέχρι να γίνει διψήφιο το θανατικό αλλά τον Μιχάλη δεν τον φτάνει. Για παράδειγμα, στις 29/11 έγιναν υπερτριπλάσιοι αστυνομικοί έλεγχοι από ό,τι ιατρικοί: 50.283 αστυνομικοί έναντι 16.426 διαγνωστικών.

Παιδεία; Ο Μιχάλης έχει τη λύση: πανεπιστημιακή αστυνομία. Τι θα πει δηλαδή ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα διαφωνεί και έχει άλλες ανάγκες. Δεν ξέρει ο Μιχάλης; Αστυνομία και στα σχολεία.

Αυτό είναι όραμα. Κι ας είχε πει ο ποιητής «όταν ακούς τάξη, ανθρωπινό κρέας μυρίζει». Τι ξέρουν οι ποιητές;

https://www.efsyn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54