Βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Τραυματισμός αστυνομικού

Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατούσε μέχρι πριν λίγα λεπτά στη Νέα Σμύρνη με έναν αστυνομικό της ομάδας Δράση να κείτεται αιμόφυρτος πάνω στο οδόστρωμα και με τους συναδέλφους του να έχουν σχηματίσει ένα τείχος προστασίας γυρω του λίγα μετρα από τη λεωφόρο Συγγρού στην είσοδο της Nεας Σμύρνης.
Προηγουμένως ομάδες διαδηλωτών είχαν πολιορκήσει το αστυνομικό τμήμα της συνοικίας όπου και άρχισαν τα βίαια επεισόδια με συνεχείς συγκρούσεις νεαρών με άνδρες των ΜΑΤ.
Στις 18:00 το απόγευμα άρχισε η ογκώδης διαδήλωση όπου χιλιάδες πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την αστυνομική καταστολή και τα βίαια επεισόδια της περασμένης Κυριακής.
Ωστόσο ο σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού και οι φωτογραφίες που τον έδειχναν να κείτεται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα έσβησαν όλα τα προηγούμενα δεδομένα και κατέδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της βιαίας σύγκρουσης και το πού οδήγησε τελικά η αψυχολόγητη ενέργεια  λίγων αστυνομικών την περασμένη Κυριακή στην κεντρική πλατεία της νεας σμυρνης.
Ο τραυματίας αστυνομικός ήταν μέλος της ομάδας «Δράση» και ξυλοκοπήθηκε και ποδοπατήθηκε από διαδηλωτές αφού τον τράβηξαν και έπεσε από τη μοτοσικλέτα. Οι συνάδελφοί του συνέχισαν όμως εκείνος έμεινε πίσω τραυματισμένος στο έδαφος, έχοντας τις αισθήσεις του. Αυτή την ώρα μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Προηγουμένως συγκεντρώθηκε ο κόσμος στην πλατεία Νέας Σμύρνης, έπειτα από σχετικό κάλεσμα ενώ, περιφερειακά της πλατείας  παρατάχθηκαν κλούβες της αστυνομίας, και στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ. έχει φέρει και δύο «Αύρες».

Έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, από διάφορες οργανώσεις και κάτοικοι της περιοχής όλων των ηλικιών, ενώ επικρατεί θυμός για τα περιστατικά αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. 



Σημειώνεται πως τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν παρατηρηθεί αρκετά περιστατικά αστυνομικής βίας, με τα επεισόδια στην Πανόρμου όπου υπήρξαν καταγγελίες -που η αστυνομία διαψεύδει- για εντελώς αυθαίρετη συμπεριφορά από άνδρες της ομάδας «Δράση», τη μη επιτυχημένη επιχείρηση ανακατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ, αλλά και τον ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία Νέας Σμύρνης. 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54