Νέα 48ωρη απεργία στις 14 και 15 Δεκέμβρη για ΣΣΕ με αυξήσεις μισθών

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, τα πληρώματα ρυμουλκών και ναυαγοσωστικών την οποία εξήγγειλε το σωματείο τους, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), με απόφαση της γενικής συνέλευσής τους. 

Διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις μισθών που να καλύπτουν τις απώλειες των εργαζομένων από τον πληθωρισμό. Είναι η δεύτερη 48ωρη απεργία που κάνουν μέσα σε μια βδομάδα, με την προηγούμενη να έχει 100% συμμετοχή όπως και οι γενικές συνελεύσεις τους.

Την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, δεύτερη μέρα της απεργίας τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΠΡΝ, καθώς και τα μέλη της στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο που θα εκτιμήσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες «με γνώμονα τα στενά χρονικά περιθώρια διαπραγμάτευσης που μας έχουν επιβάλει, τις απαιτήσεις της εργοδοσίας για κατάργηση θεσμικών και εργασιακών όρων και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για απεργία διαρκείας σε μορφή επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, εάν δεν βρεθούν αποδεκτές λύσεις». Η ΠΕΠΡΝ ενημερώνει τα μέλη της ότι θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση με δελτία Τύπου για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση για δεύτερη 48ωρη απεργία λήφθηκε λόγω της αδιάλλακτης στάσης της εργοδοσίας που απορρίπτει τα δίκαια αιτήματα των πληρωμάτων.