Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Στάση εργασίας τη Δευτέρα για τους συμβασιούχους

Στάση εργασίας τη Δευτέρα 10 Απρίλη, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 12 μ. προκηρύσσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) για τους συμβασιούχους. Παράλληλα καλεί στη συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης στις 9 π.μ. μαζί με τους εργαζόμενους των δήμων που έχουν απεργία.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΠΑ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Δεν πάει άλλο με τη μισοδουλειά – μισοζωή, την εργασιακή ομηρία και την ανασφάλεια. Δεν μπορεί οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι να μην ξέρουν αν αύριο θα έχουν εργασία, δεν μπορεί να ζουν με την αγωνία πώς θα ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Χωρίς τους συμβασιούχους συναδέλφους οι υπηρεσίες θα αποδεκατιστούν, θα υπολειτουργήσουν. Πάμε κόντρα σε όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας στο Δημόσιο, κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις και περιφερειακές αρχές, που μας αντιμετωπίζουν σαν κόστος και θέλουν να τσακίσουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Δεν θα επιτρέψουμε να απολυθεί κανείς συνάδελφος, μαζί θα δώσουμε τον αγώνα με αποφασιστικότητα και επιμονή. Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να εξασφαλίσει μία καλύτερη ζωή για μας και τις οικογένειές μας, οργανωμένα μέσα από το σωματείο μας.

Δεν ξεχνάμε ότι ως περιφερειακή αρχή έχετε τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού την κρίσιμη στιγμή, όταν μετράνε τα έργα και όχι τα λόγια, ασκήσατε έφεση κατά της θετικής απόφασης 688/2021 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εξέδωσε το δικαστήριο για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και μάλιστα όταν δεν ήσασταν υποχρεωμένοι.