Εύα Καϊλή σε Liberation: «Με έβαλαν φυλακή ενώ δεν ήμουν μπλεγμένη»

Την πρώτη της συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της παραχώρησε η Εύα Καΐλή, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «Libération» για το σκάνδαλο του Qatargate.

Η συνέντευξη, που τιτλοφορείται «Είχα παραλύσει από τρόμο», δόθηκε στις 25 Απριλίου στο σπίτι της Καϊλή στις Βρυξέλλες, ένα μήνα προτού οι βέλγικες αρχές αποφασίσουν να της αφαιρέσουν το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» παρακολούθησης.

Η Εύα Καϊλή, μιλώντας για τη σύλληψή τόσο της ίδιας όσο και του Φραντσέσκο Τζόρτζι,  μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζόρτζι τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της και μίλησε και για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Έμπιστεύτηκα απόλυτα τον Τζόρτζι. Έχω ζήσει σχέσεις στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα».

Ακόμη, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υποστήριξε στην εφημερίδα ότι «δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται. Και έλεγξαν και ξαναήλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα».