Φωτιά στον Έβρο: Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους σε τρία μέτωπα - Κάηκε τμήμα του μικρού πυρήνα της Δαδιάς

Συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής για δέκατη πέμπτη ημέρα στον Έβρο, που τις τελευταίες ώρες εστιάζουν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες κοντά στις περιοχές Σουφλί, Καριοφίλια, Δαδιά και Γιάννουλη.

Από το πρωί του Σαββάτου τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις, ενώ από εδάφους επιχειρεί πολύ μεγάλη δύναμη με πάνω από 500 πυροσβέστες.

Τρία τα κύρια μέτωπα της φωτιάς

Τρία είναι τα βασικά μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι οποίες επιχειρούν στην περιοχή με σημαντικότερο αυτό που συνεχίζει να καίει βόρεια του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς.

Ένα άλλο μέτωπο συνεχίζει να καίει είναι δυτικά του Σουφλίου και ένα ακόμη που δεν λέει να κοπάσει στην πολύπαθη περιοχή της Κοτρωνιάς.

Ο καπνός στην περιοχή είναι αρκετός με τον αέρα να τον σπρώχνει προς οικισμούς.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, ένα μέρος του μικρού πυρήνα που βρίσκεται στη ζώνη προστασίας του Εθνικού Δρυμού έχει καεί με αποτέλεσμα να έχουν γίνει στάχτη αρχέγονα δέντρα και να έχουν καταστραφεί αρκετές φωλιές όπου διαβιούσαν τα σπάνια αρπακτικά που φωλιάζουν στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί, με βορειοανατολική κατεύθυνση, και με ισχύ 5 μποφόρ.