Έκκληση αγωνίας από την Καρδίτσα: Χρειαζόμαστε βοήθεια να απομακρύνουμε τα νεκρά ζώα

Καταγγελία στην «Εφ.Συν.»

Πέντε λεπτά από το κέντρο της Καρδίτσας, στις περιοχές Κρανιά, Ριζοβούνι, Αγία Τριάδα, Πρόδρομος, υπάρχουν στάβλοι με νεκρά ζώα και λιμνάζοντα νερά που δεν έχουν αποτραβηχτεί. Σύμφωνα με την καταγγελία στην «Εφ.Συν.» της γενικής γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, η δυσωδία που φτάνει μέχρι την πόλη από αυτές τις περιοχές όπου οι άνθρωποι δεν έχουν καν γαλότσες για να δουλέψουν και να καθαρίσουν, είναι απίστευτη.

Η κ. Δώρα Γούλα, η οποία συμμετέχει με πολίτες και συνδικαλιστές στις εθελοντικές ομάδες, κάνει έκκληση προς την πολιτεία να γίνει το ταχύτερο δυνατό καθαρισμός αυτών των χώρων και να βοηθηθούν οι άνθρωποι προκειμένου να μην αποφευχθούν οι μολύνσεις που είναι προ των πυλών.

Επισημαίνει ότι ο κόσμος μετακινείται διαρκώς, με κίνδυνο να μεταφερθούν οι όποιες μολυσματικές ασθένειες σε μεγάλο άξονα στην περιοχή. Για τον λόγο αυτό, ζητά να επισπευσθεί ο έγκαιρος καθαρισμός της περιοχής, για την αποφυγή επιδημιών.

Σημειώνει δε ότι αυτή τη στιγμή, οι μόνοι που έχουν ενεργή παρουσία σε αυτές τις περιοχές είναι 4-5 ομάδες εθελοντών, ενώ είναι εμφανής η απουσία του κρατικού παράγοντα.

Πηγή: efsyn.gr