Πανελλαδική ημέρα δράσης – Πορεία την Τρίτη στα Προπύλαια

Αυτήν την στιγμή πραγματοποιείται παρέμβαση στα γραφεία της «Εφ.Συν.» με σκοπό την προπαγάνδιση της πορείας που καλεί η Συνέλευση αλληλεγγύης στην Βασιλική στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης. Όλοι/ες την Τρίτη 7/11 στις 19:00 στα Προπύλαια. 

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η TV, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗ ΧΤΥΠΗΣΑΝΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Το Σάββατο 28/10 στην πλατεία Ν. Ηρακλείου διοργανώθηκε αντιφασιστική συναυλία στο πλαίσιο των καλεσμάτων ενάντια στη φασιστική φιέστα της 10ετούς επετείου της 1ης Νοέμβρη - ημερομηνία της εκτέλεσης δύο μελών της Χ.Α. και του σοβαρού τραυματισμού ενός τρίτου, από τις Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις, ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χ.Α. στο Κερατσίνι. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ομάδα αντιφασιτ(ρι)ών πραγματοποίησε περιπολία στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο της συναυλίας, η ομάδα διασταυρώθηκε με αυτοκίνητα της Ο.Π.Κ.Ε. Οι μπάτσοι, δίχως την παραμικρή αφορμή και παρότι ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα δεν είχε πρόθεση συμπλοκής μαζί τους, έκαναν αιφνιδιαστική επίθεση διασπώντας την μάζα των αντιφασιστ(ρι)ών σε δύο μέρη. Στην απόπειρα ανασύνταξής της, μπάτσοι και άτομα με πολιτικά επιτέθηκαν εκ νέου στα συντρόφια, πετώντας τους αντικείμενα, όπως πέτρες κ.λπ., ακόμα κι ένα κράνος εκσφενδονίστηκε από μεριάς τους. Στη συνέχεια της συμπλοκής, έγινε έντονη και παρατεταμένη ρίψη δακρυγόνων και αφότου τα Ο.Π.Κ.Ε διώχθηκαν από την περιφρούρηση της συναυλίας, έγινε αντιληπτή η απουσία της 16χρονης συντρόφισσας. 

Κατά τη διάρκεια εκείνης της νύχτας, ενημερωθήκαμε ότι η συντρόφισσα μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση με συνοδεία Ο.Π.Κ.Ε στο νοσοκομείο "Γεννηματάς", όπου και νοσηλεύτηκε με έντονη αστυνομική παρουσία. Παράλληλα, η αστυνομία παρά τη συνεχή άρνησή της ότι επρόκειτο για σύλληψη, προέβη σε παράνομη κατάσχεση του κινητού της συντρόφισσας, κοινώς σε κλοπή. Η σύλληψή της ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά το συμβάν, χωρίς να έχουν γίνει τότε γνωστές οι κατηγορίες, ούτε καν στη δικηγόρο της. Μετά από εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη και μόνο τότε αποχώρησαν οι ομάδες της Ο.Π.Κ.Ε. από το νοσοκομείο, ενώ παρέμεινε η κρατική ασφάλεια .Τις πρώτες ώρες της νοσηλείας της, η κατάσταση της υγείας της συντρόφισσας, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρίθηκε κρίσιμη. Ωστόσο, παρά τις ψευδείς πληροφορίες που διέδιδαν τα ΜΜΕ, η συντρόφισσα ούτε βρισκόταν σε κώμα ούτε ήταν εγκεφαλικά νεκρή.  Νοσηλεύτηκε σε Μ.Α.Φ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) του νευροχειρουργικού, καθώς έφερε κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνοδευόμενη από κάταγμα αριστερά κατά μήκος του ινιακού οστού και με επισκληρίδιο εγκεφαλικό αιμάτωμα το οποίο διαμετρικά παρέμενε στάσιμο. Σημαντικό είναι να τονιστεί πως δεν είχε αποκλειστεί η πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης . Στο μεταξύ, μετά από 5 ημέρες νοσηλείας, κι ενώ η συντρόφισσα βρισκόταν ακόμα σε σοκ και με μετατραυματική αμνησία, δίχως την ικανότητα να περπατήσει καλά και να αυτοεξυπηρετηθεί, στις 02/11 της χορηγήθηκε εξιτήριο, πράγμα εντελώς αντιφατικό με την κατάστασή της. Πλέον έχει καταφέρει να ανακτήσει σημαντικά κομμάτια της μνήμης της καθώς και να ξεπεράσει ορισμένα τραύματα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως έχει επανέλθει πλήρως νοητικά και σωματικά.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ξεχύθηκαν στα κανάλια κάθε λογής παρατρεχάμενοι του κράτους, δημοσιογράφοι, μπάτσοι ακόμα και πολιτικοί, οι οποίοι σαν σε μια κακοστημένη παράσταση, ανίκανοι να κρύψουν τον διάχυτο πανικό τους, προσπάθησαν όχι μόνο να συγκαλύψουν τη δολοφονική επίθεση της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. αλλά και να παραποιήσουν την πραγματικότητα. Οι δημοσιογράφοι, υπηρετώντας πιστά το ρόλο τους ως τέταρτη εξουσία, ξεκίνησαν ένα ρεσιτάλ παραπληροφόρησης, με στόχο τη δημιουργία ενός αφηγήματος που ξεπλένει τους μπάτσους και τη δημιουργία σύγχυσης για το τι πραγματικά συνέβη. Από τις ψευδείς τοξικολογικές εξετάσεις που θέλαν τη συντρόφισσα υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, την υποτιθέμενη παροχή πρώτων βοηθειών από τους έμμισθους δολοφόνους της ΕΛΑΣ, το σενάριο τραυματισμού από τους συντρόφους της, το αφήγημα περί πτώσης μέχρι και την εσκεμμένη διαρροή ενός μέρους της ιατροδικαστικής έκθεσης που δεν θίγει το ενδεχόμενο ξυλοδαρμού. Προφανώς στα δημοσιογραφικά πάνελ δεν έλειψαν και οι ίδιοι οι μπάτσοι οι οποίοι είτε συγκάλυπταν απροκάλυπτα τους συναδέλφους τους είτε στοχοποιούσαν τη συντρόφισσα για την πολιτική της δράση. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η εμφάνιση του ίδιου του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Γιάννη Οικονόμου ο οποίος προσπάθησε να καλύψει το υποτιθέμενα πιο εκπαιδευμένο σώμα της ελληνικής αστυνομίας.

Όλη αυτή η παράσταση στήθηκε από τη μία πλευρά για να δημιουργήσει σύγχυση στα κομμάτια της κοινωνίας που στο άκουσμα του γεγονότος θα αμφισβητούσαν έμπρακτα την κυρίαρχη αφήγηση και από την άλλη για να ξυπνήσει αντιδραστικά κοινωνικά αντανακλαστικά, τοποθετώντας την σε μια "περιθωριοποιημένη" ομάδα η οποία και θα δικαιολογούσε στα μάτια τους την απόπειρα δολοφονίας της. Όση προσπάθεια και φαντασία κι αν κατέβαλαν κράτος και Μ.Μ.Ε., η αφήγηση τους σιγά σιγά αρχίζει να καταρρέει. Από το γεγονός ότι οι μπάτσοι ενώ λένε ότι βρήκαν την Β. τυχαία και την περιέθαλψαν ταυτοχρόνως την συνέλαβαν και της άσκησαν μήνυση, κατάσχοντας ακόμα και προσωπικά της αντικείμενα. Την ολοκληρωμένη ιατροδικαστική έκθεση που καταρρίπτει τα ψέματα των ΜΜΕ αναφέροντας ότι:  «Από την πρώτη αξονική εγκεφάλου κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο διαπιστώθηκαν κάταγμα ινιακού ιστού, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδής αιμορραγία και θλάσεις της εγκεφαλικής ουσίας ιδιαίτερα στον μετωπιαίο λοβό. Το τραύμα στην ινιακή χώρα μπορεί να έχει προκληθεί είτε μετά από πλήξη με κάποιο αμβλύ όργανο είτε μετά από πτώση επί του εδάφους (με την οπίσθια επιφάνεια του σώματος). Οι εκχυμώσεις στα άνω άκρα (πλην αυτής στη ραχιαία επιφάνεια της δεξιάς άκρας χειρός) μπορεί να έχουν προκληθεί μετά από σύλληψη με τα χέρια. Η εκχύμωση του προσώπου, της ραχιαίας επιφάνειας της δεξιάς άκρας χειρός και οι εκχυμώσεις στους ώμους έχουν προκληθεί είτε μετά από πλήξη με κάποιο θλων όργανο είτε μετά από πρόσκρουση σε κάποια ανένδοτη επιφάνεια». Μέχρι και την εκδίωξη από μπάτσους του Α.Τ. Νέου Ηρακλείου αυτόπτη μάρτυρα που πήγε να καταθέσει. Είναι εμφανές λοιπόν, και με βάση τις φωτογραφίες από τα τραύματά της που αναρτήθηκαν μεταγενέστερα, ότι η συντρόφισσα ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τους μπάτσους και βασανίστηκε. Η απόπειρα αποπροσανατολισμού έχει επίσης πέσει στο κενό μιας και στο πρώτο άκουσμα της δολοφονικής επίθεσης δόθηκαν δυναμικές και άμεσες απαντήσεις. Αντανακλαστική πορεία και συγκρούσεις στα Εξάρχεια αλλά και στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη το ίδιο βράδυ, παρεμβάσεις στο νοσοκομείο νοσηλείας της συντρόφισσας, συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, κεντρική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου, μαθητικές συγκεντρώσεις, καθως και συγκρουσιακά γεγονότα σε διάφορα σημεία της πόλης συνθέτουν το μωσαϊκό αντίστασης και ανάδειξης του ζητήματος. Η δυναμική του κινήματος υπέδειξε από την πρώτη κι όλας στιγμή τους πραγματικούς υπεύθυνους ενώ ταυτόχρονα στάθηκε στο πλάι της συντρόφισσας. 

H δολοφονική επίθεση των ΟΠΚΕ στην αντιφασίστρια δεν έλαβε χώρα εν κενώ και -δυστυχώς- ούτε αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Η συντρόφισσα όπως και δεκάδες άλλες αναρχικές και αναρχικοί συμμετείχε σε αντιφασιστική περιπολία στη γειτονιά του Νέου Ηρακλείου λίγες μέρες πριν το πανευρωπαϊκό φασιστικό κάλεσμα. Η περιπολία αυτή αποτέλεσε μία από τις δεκάδες που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα σε γειτονιές της Αθήνας και των προαστίων, στόχος των οποίων ήταν να αντικρούσουν τη φασιστική έξαρση και να καταστήσουν εμπράκτως σαφές ότι η παρουσία των φασιστών στις γειτονιές ήταν, είναι και θα είναι πάντα ανεπιθύμητη. 

Διανύοντας αλλεπάλληλες κρίσεις του συστήματος της εξουσίας, ο φασισμός και η ακροδεξιά (κομμάτια του ίδιου αυτού συστήματος) προσφέρουν για ακόμη μία φορά τη διέξοδο. Τα ναζιστικά τάγματα εφόδου επιστρατεύονται και δρουν χέρι-χέρι με τον επίσημο κατασταλτικό μηχανισμό, αποτελώντας την αντιεξεγερσιακή και αντεπαναστατική εφεδρεία του. Βγαίνοντας από τις τρύπες που τους είχε χώσει το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα των τελευταίων χρόνων αποπειράται να ανακτήσει παρουσία στο δρόμο. Ο μαχητικός αντιφασιμός όμως δημιουργεί για ακόμα μία φορά αναχώματα. Έξω από τις δικαστικές αίθουσες, στις γειτονιές, σε χώρους εργασίας και σπουδών.

Και αυτήν ακριβώς τη δράση θέλανε οι ΟΠΚΕ να χτυπήσουν το βράδυ του Σαββάτου. Αναγνωρίζοντας τη σχέση τους με τους φασίστες αλλά και θέλοντας να επισφραγίσουν τη θέση τους ως μοναδικό ρυθμιστή του Νόμου και της Τάξης, οι μπάτσοι επιτέθηκαν στην αντιφασιστική περιπολία. Η δολοφονική δράση των τελευταίων έχει επαληθευτεί τα τελευταία χρόνια με δεκάδες παραδείγματα. Από τις δολοφονίες των Ρομά Σαμπάνη και Φραγκούλη, τον βιασμό της κοπέλας στο Α.Τ. Ομονοίας, την εμπλοκή τους σε κυκλώματα μαστροπείας, τη δολοφονία εκατοντάδων μεταναστών/ριων μέχρι και την πρόσφατη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη στα Χανιά, οι δυνάμεις της αστυνομίας αποτελούν την πιο οργανωμένη δολοφονική "συμμορία". Με την πλάτη ενός ολόκληρου κρατικού μηχανισμού και την ανοχή των συντηρητικών κομματιών της κοινωνίας ξυλοκοπούν, δολοφονούν, βιάζουν.

Από τη δική μας πλευρά η θέση μας είναι στο δρόμο ενάντια σε κάθε φασίστα κι ένστολο σκουπίδι. Προτάσσοντας την αλληλεγγύη, την ισότητα και την αυτοοργάνωση, αρνούμενοι/ες/α να συμβιβαστούμε με λογικές ανάθεσης και διαμεσολάβησης, δεν υποχωρούμε και συγκρουόμαστε με όλες τις εκφάνσεις του συστήματος.

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους
Αλληλεγγύη στην 16χρονη αντιφασίστρια Βασιλική
Μπάτσοι φασίστες δολοφόνοι

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΡΙΤΗ 7/11
ΠΟΡΕΙΑ, ΤΡΙΤΗ 7/11 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στην Βασιλική

Πηγή: efsyn.gr