Δίκτυο Σπάρτακος: Άθλιες συνθήκες, χωρίς νερό και ελάχιστο φαγητό οι 2000 Νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΠΒ Θήβας

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος δημοσιεύει καταγγελία των νεοσυλλέκτων της ΕΣΣΟ ΣΤ, που κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο ΚΕΤΘ Αυλώνας.

 

«Πριν καταταγούμε, είχαμε διαβάσει τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την αισχρή κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΠΒ Θήβας. Δυστυχώς τις ίδιες συνθήκες βιώνουμε και εμείς. Είμαστε σχεδόν 2000 φαντάροι και κανείς Αξιωματικός δεν ασχολείται για τα τεράστια προβλήματα σε επίπεδο Υγιεινής, Νερού, Φαγητού και γενικά με οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διαβίωση μας στο ΚΕΠΒ Θήβας. Είναι δυνατόν το 2023, σε ένα από τα μεγαλύτερα ΚΕΝ να μην υπάρχει σαπούνι στις τουαλέτες και πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για να μας δώσουν ελάχιστη ποσότητα; Πολλά καζανάκια δεν λειτουργούν. Πολλές ντουζιέρες είναι διαλυμένες. Η Χλωρίνη για την καθαριότητα στις τουαλέτες είναι είδος προς εξαφάνιση…
Το ΓΕΕΘΑ, το ΓΕΣ και η Διοίκηση της μονάδας ας μας απαντήσουν γιατί δεν υπάρχει: ζεστό νερό,
χαρτί υγείας… Πόσιμο Νερό! Γιατί το Πρωινό και το φαγητό γενικά είναι ελάχιστο… Γιατί γιατροί Αξιωματικοί στο ΣΤΕΠ δεν υπάρχουν…» καταγγέλλουν οι νεοσύλλεκτοι και συνεχίζουν:

«Το μόνο που μας λένε είναι ότι δεν έχουν λεφτά… Και τα δεκάδες δις ευρώ για τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ που τα βρίσκουν; Για να στέλνουν τις αποστολές εκτός συνόρων έχουν λεφτά; Τρία (3) εκατομμύρια ευρώ πλήρωσαν στους Μισθοφόρους της Πολεμικής Αεροπορίας που έστειλαν στην Σαουδική Αραβία; Περισσότερα κοστίζουν οι Μισθοφόροι Στρατιωτικοί που έχουν στείλει στο Κόσοβο; Τρις φρεγάτες έχουν στείλει στην Ανατολική Μεσόγειο, βάζοντας πλάτη στον βάρβαρο Ισραηλινό Στρατό που Δολοφονεί παιδιά και Αμάχους!
Για εμάς δεν έχουν λεφτά; Μα αυτοί μας Υποχρέωσαν σε στρατιωτική θητεία. Δεν ήρθαμε μόνοι μας.
Μας δίνουν αυτή την ξεφτίλα μισθό των 8,7 ευρώ και προπαγανδίζουν ότι μας χορηγούν φαγητό-είδη ένδυσης-εγκαταστάσεις. Όχι μόνο μας κοροϊδεύουν αλλά μας εκμεταλλεύονται εργασιακά και οικονομικά αναγκάζοντας μας να αγοράζουμε προϊόντα από τα ΚΨΜ για να χορτάσουμε και ξεδιψάσουμε, για να βγάζει κέρδη η μονάδα. Τέλος, οι Αξιωματικοί δεν μπορούν να κρύψουν το άγχος τους για τη δημοσίευση των καταγγελιών. Μας λένε και μας ξαναλένε “να μην στείλουμε τίποτε στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”… Τόσο πολύ Φοβούνται το ΔΙΚΤΥΟ, τόσο πολύ τρέμουν τη Δημοσιοποίηση των Καταγγελιών;»,

Το Δίκτυο Σπάρτακος με τη σειρά του σημειώνει:

«Τι απαντά το ΓΕΣ σε αυτές τις καταγγελίες; Απαιτούμε την λήψη μέτρων. Συνάδελφοι απαιτούμε την άμεση μείωση της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας στους ΕΞΙ (6) μήνες. Να Αυξηθεί ο Μισθός των φαντάρων στο ύψος του Βασικού Μισθού. Απαιτούμε από το Υπουργείο Άμυνας να καλύψει το βαρύ οικονομικό κόστος της Υποχρεωτικής μας Στράτευσης. Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Σας καλούμε να εκφράσουμε μαζικά και αποφασιστικά την Αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης».