ΑΠΘ: Μπλόκο φοιτητών σε εκδήλωση που μιλούσε ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «ΝΙΚΗ»

Παρέμβαση σε παρουσίαση βιβλίου και εκδήλωσης στο ΑΠΘ που εναντιωνόταν στη δημιουργία μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα, φοιτητές του πανεπιστημιακού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση των φοιτητών, «ήταν ξεκάθαρο το ρατσιστικό και φασιστικό περιεχόμενο της εκδήλωσης αυτής. Έχοντας άμεσα αντανακλαστικά οι φοιτητ(ρι)ες πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση που κατάφερε την ματαίωση της εκδήλωσης αυτής. Βασικός ομιλητής ήταν και ο πρόεδρος του ακροδεξιού, θρησκόληπτους κόμματος ΝΙΚΗ, ενώ βλέπουμε για ακόμη μια φορά πως τα τσιράκια του κρατικού μηχανισμού σε αγαστη συνεργασία με τους φασίστες επιχειρούν να πάρουν θέση στον δημόσιο λόγο».

Σε κάθε περίπτωση «Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Με κάθε τρόπο βρισκόμαστε απέναντι στους φασίστες μέσα κι έξω από τις σχολές. ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣΟ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ», καταλήγει η ανάρτηση.