Λάρισα: Μαζικό υπήρξε το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο του Σαββάτου

Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, Αγροτικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Πλημμυροπαθών και λοιποί φορείς από όλη τη Θεσσαλία πραγματοποίησαν συγκέντρωση το Σάββατο, 16/12, ζητώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης για τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, που σταμάτησε έξω από την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Τώρα έργα αντιπλημμυρικά, Πριν μας πνίξουν πάλι όλους τα νερά»«πράσινη ανάπτυξη – πράσινα λεφτά κι εμείς ανυπεράσπιστοι σε μπόρες και φωτιά» και «πλημμύρες, φωτιές, καταστροφές, κόστος δεν είναι οι ανθρώπινες ζωές», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

«Έχουν συμπληρωθεί πάνω από 3 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας. Ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα ήταν πραγματικά ένα έγκλημα με μεγάλες πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικών αρχών. Ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών που δεν έχουν σε προτεραιότητα την προστασία της ζωής μας αλλά την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων . Ότι δεν μπορεί πεδίο επενδύσεων, τρόπος για να βγάλουν νέα κέρδη για όλους αυτούς είναι κόστος και δεν χρηματοδοτείται από αυτό το κράτος», τόνισε στην κεντρική ομιλία, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας.

«Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί απάντηση σε όσους περιμένουν να κουραστούμε, να συνηθίσουμε στην εγκατάλειψη από αυτό το κράτος. Να συνηθίσουμε ως κανονικότητα να είναι η ζωή μας τελευταία τρύπα του ζουρνά στις επιλογές όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά», πρόσθεσε.

  •