Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά: Εκτός λειτουργίας το ένα από τα δύο μηχανήματα ακτινοβολίας πάνω από 20 ημέρες

Την τραγική κατάσταση ήρθε να αναδείξει με ανάρτησή του στο facebook ένας καρκινοπαθής, αποκαλύπτοντας πως εδώ και περίπου 25 μέρες το ένα από τα δύο μηχανήματα ακτινοβολίας στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά δε λειτουργεί. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως εδώ και ένα μήνα δεν λειτουργεί ούτε ο εξομοιωτής, ο οποίος χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό που γίνεται πριν την χρήση ακτινοβολίας σε καρκινοπαθείς, επιτρέποντας την στοχευμένη θεραπεία.

Επισημαίνεται πως σύμφωνα με την καταγγελία του Τάκη Ανδρακάκου στο Facebook πριν από μερικές ημέρες, «…το κόστος μιας τέτοιας θεραπείας σε ιδιωτικό ίδρυμα είναι απαγορευτικό;… Ξοδεύτηκαν μερικά εκατομμύρια ανά την επικράτεια για λαμπάκια τώρα τις γιορτές, είμαι σίγουρος ότι όλοι θα ένιωθαν μεγαλύτερη ικανοποίηση αν ένα μέρος αυτών ξοδευόταν για την (πιθανή) θεραπεία κάποιων συνάνθρωπων τους κι ας έβλεπαν λιγότερα λαμπάκια.. Ενέκριναν μια αύξηση της τάξεως του 46% για τους μισθούς υπουργών και υφυπουργών, ας ήταν 40% και το υπόλοιπο ας το ξόδευαν για την ανακούφιση και την ελπίδα κάποιων…».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι στις εκκλήσεις του για να φτιαχτεί το ακτινολογικό μηχάνημα, οι υπεύθυνοι του απαντούν ότι περιμένουν ένα ανταλλακτικό, το οποίο όμως «δεν έρχεται ποτέ».