Σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών στη Λήμνο

Σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών σημειώθηκε στις 12:25 στη Λήμνο, σε εστιακό βάθος 5χλμ. όπως αναφέρεται στον χάρτη του γεωδυναμικού ινστιτούτο

Ενημέρωση 13:50:
 Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αλεξανδρούπολη, όπου διεκόπη το τηλεοπτικό σήμα, αλλά και στην Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Δράμα και τη Θεσσαλονίκη. Περίπου 15 λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερος, στην ίδια περιοχή, με εστιακό βάθος 10χλμ. και μέγεθος 3,8 βαθμών. 

Aναφορικά με τον πρώτο σεισμό και σύμφωνα με ανάρτηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου: Η μεγέθους 6,5 βαθμών σεισμική δόνηση είχε το επίκεντρό της νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης (Γεωγραφικό Πλάτος: 40.2302° - Γεωγραφικό Μήκος: 25.3621°) και εστιακό βάθος 5 χλμ. Ενώ σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters σημειώνεται ότι  ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη ενώ η διάρκειά του έφτασε τα 10 δευτερόλεπτα.
 
Πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, προερχόμενες από Αστυνομικές πηγές της Σαμοθράκης, αναφέρουν ότι «ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών».

Τέλος, σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμη Λέκκα, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "ο σεισμός έγινε στις 12:25 με προκαταρκτικό μέγεθος 6,5 βαθμούς ρίχτερ. Έγινε στο Βόρειο Αιγαίο στο ρήγμα της Ανατολίας και υπήρξε ιδιαίτερα αισθητός στη Σαμοθράκη και τη Λήμνο", όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, "οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ μικρές ζημιές", καθώς, «τα κτίρια στα δυο αυτά νησιά είναι πολύ καλά και το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/NAFTEMPORIKI


Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25/05/2014 - 06:40