Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Διάρρηξη στο Κοινωνικό Ιατρείο και τη Σχολή Νοσοκόμων Καλαμάτας
Το Κοινωνικό Ιατρείο και η Σχολή Νοσοκόμων, έγιναν στόχος άγνωστων διαρρηκτών, τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Έκπληκτοι οι υπεύθυνοι του Ιατρείου και της Σχολής ανακάλυψαν χθες το πρωί ότι ένα παράθυρο του κτιρίου που συστεγάζονται, είχε παραβιαστεί, ενώ είχαν αφαιρεθεί και τα κάγκελα ασφαλείας που υπήρχαν. Το περίεργο είναι ότι τόσο από το Ιατρείο όσο και από τη Σχολή δεν είχε αφαιρεθεί τίποτα. Στους χώρους υπήρχε κάποια αναστάτωση, αφού ο εισβολέας ή οι εισβολείς κάτι έψαχναν να βρουν. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη διάρρηξη που δέχεται το Κοινωνικό Ιατρείο. Οι υπεύθυνοι χαρακτήρισαν το συμβάν λυπηρό. Πιστεύουν ότι οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στον εκφοβισμό όσων προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στις κοινωνικές δομές. Δηλώνουν επίσης αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να διευρύνουν το έργο τους

Στη Βουλή το «New Deal» για τα φωτοβολταϊκά, με αναφορά Πετράκου
Αλλαγές στο νόμο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, ζητεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Τη σχετική επιστολή κατέθεσε στη Βουλή ως αναφορά, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θανάσης Πετράκος. Στην επιστολή το Επιμελητήριο ζητεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να προχωρήσει άμεσα σε ουσιώδεις τροποποιήσεις του σχετικό νόμου, που θα εξασφαλίσουν πρωτίστως τη βιωσιμότητα των επενδύσεων των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, χιλιάδες επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών, στην πλειοψηφία τους πολύ μικρές, έχουν οδηγηθεί στην οικονομική καταστροφή, αφού από τη μια πλευρά βρίσκονται αντιμέτωπες με το τραπεζικό σύστημα, που απαιτεί υψηλούς τόκους και επιπλέον τόκους υπερημερίας και από την άλλη με το ίδιο το κράτος που απαιτεί την καταβολή ΦΠΑ και φόρων εισοδήματος, για έσοδα που ουδέποτε εισπράχθηκαν.

«On the road» Εργαστήρι Χορογραφίας στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας


Η Καλαμάτα και οι κάτοικοί της θα είναι πρωταγωνιστές στο Εργαστήρι Χορογραφικής Παρέμβασης, με γενικό τίτλο «On the road», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των φετινών παράλληλων εκδηλώσεων του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Το Φεστιβάλ, που φέτος γιορτάζει τα 20α του γενέθλια, θα πραγματοποιηθεί από 17 μέχρι 24 Ιουλίου. Το Εργαστήρι «On the road» είναι ένα συλλογικό χορογραφικό εργαστήρι το οποίο και θα "κατοικήσει" τους δημόσιους χώρους της πόλης, με στόχο να προετοιμάσει μια παράσταση - περιήγηση που θα παρουσιαστεί την τελευταία ημέρα του φετινού Φεστιβάλ. Οργανωτές του είναι οι χορογράφοι του Συνδέσμου Χορού Βάσω Γιαννακοπούλου, Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου, Μέντη Μέγα, Μαριέλα Νέστορα και Κατερίνα Σκιαδά με τη συνεργασία του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας. Για την επιτυχία του εγχειρήματος η ομάδα θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή των πολιτών από τους οποίους ζητεί να μοιραστούν μαζί της «προσωπικές ιστορίες, φωτογραφίες ή άλλα υλικά αρχείου που αφορούν στην πόλη της Καλαμάτας και τους ανθρώπους της». Αναζητούν «ιστορίες που αγγίζουν την ιστορική μνήμη της πόλης, που αφορούν στα κτήρια ή τους δημόσιους χώρους της, τα ήθη και τα έθιμα, τις ζωές των κατοίκων της όπως υπήρξαν ή υπάρχουν μέσα στο χρόνο».
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην προσπάθεια θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουνίου, να αποστείλουν ταχυδρομικά ή να παραδώσουν οι ίδιοι, αντίγραφα του υλικού και των προτάσεών τους στο Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας (Ζουμπούλειο Μέγαρο, Αναγνωσταρά και Παν. Καίσαρη, στην Καλαμάτα) ή να το αποστείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με την κα Μαριέλα Νέστορα στο τηλέφωνο 6944182731.

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της Ανθοκομικής Έκθεσης Καλαμάτας
Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 3ης Ανθοκομικής Έκθεσης, που οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας. Η Έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 8 Ιουνίου και όσοι την επισκεφθούν θα έχουν της ευκαιρία να θαυμάσουν και να αγοράσουν λουλούδια και φυτά, να πάρουν πληροφορίες από ειδικούς επιστήμονες για την καλλιέργεια και φροντίδα ανθέων και φυτών και να μετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων πολλές ειδικά για παιδιά.

«Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο»
Έργα κλασικών και νεότερων ξένων και Ελλήνων συνθετών περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδήλωσης με γενικό θέμα «Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο», που οργανώνει αύριο στις 9:15 το βράδυ, στην Κορώνη, το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης. Θα συμμετέχει ο τενόρος Γιώργος Ζωγράφος και θα τον συνοδεύει στο πιάνο ο Μάριος Καζάς. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα «Καγκελάριος».

Ημερίδα για την ενδοσχολική βία
Η ενδοσχολική βία είναι το αντικείμενο επιμορφωτικής ημερίδας για εκπαιδευτικούς, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Την ημερίδα συνδιοργανώνουν το Δίκτυο Υποστήριξης του Παιδιού και της Οικογένειας Μεσσηνίας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Ενημέρωση για τον ιό ΗPV
Εκδήλωση με θέμα «Η λοίμωξη από το ιό HPV μας αφορά όλους», θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 95). Ειδικοί επιστήμονες θα αναλύσουν τις επιπτώσεις στην ψυχολογία των πασχόντων από τον ιό HPV καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Ομιλητές θα είναι ο γυναικολόγος Παναγιώτης Παπαλάμπρος, η ψυχολόγος Άννα Μαρία Κυριακοπούλου και ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευστράτιος Παπάνης.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Σήμερα τα «Παπαφλέσσεια»
Μεγάλα ονόματα του διεθνούς και του Ελληνικού Στίβου συμμετέχουν στη Διεθνή Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια», που πραγματοποιείται σήμερα στην Καλαμάτα. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 6 το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο της Ανατολικής Παραλίας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος ο καιρός
Γενικά αίθριο καιρό, με πιθανές αραιές τοπικές νεφώσεις, προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54