Επίθεση των ΜΑΤ στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ (φωτογραφίες - βίντεο)

Συνεχίζουν τις κινητοποίησεις τους οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που συγκεντρώθηκαν και σήμερα για άλλη μια φορά έξω από το υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη, ζητώντας να επιστρέψουν στη δουλειά τους, μετά τη δικαστική απόφαση που τις δικαιώνει. 

Δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τις καθαρίστριες από την είσοδο του κτιρίου, ενώ πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στο ΥΠΟΙΚ για συμπαράσταση στον αγώνα των καθαριστριών. 30 καθαρίστριες απέκρουσαν την επίθεση διμοιρίας των ΜΑΤ.



katharistries_mat2.jpg


katharistries_mat3.jpg

«Η βάρβαρη αστυνομική επίθεση, που δεχθήκαμε σήμερα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (επειδή διεκδικούμε να ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ) δεν θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας», σημειώνει το συντονιστικό των αγωνιζόμενων καθαριστριών του υπ. Οικονομικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Aυτός ο αγώνας, κάθε μέρα ενισχύεται από τη συμπαράσταση απλών πολιτών, φορέων, συνδικάτων κλπ., όμως:

ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ

 Οι επόμενες μέρες είναι πολύ σημαντικές για τον αγώνα μας. Γι' αυτό καλούμε σε:

1.Συγκέντρωση έξω από την ΓΓΠΣ (ΚΕΠΥΟ, σταθμός Ηλεκτρικού Καλλιθέας) την Τετάρτη 4/6/14 στις 4 μ.μ., σε ημερίδα που διοργανώνει ο Θεοχάρης με τον προκλητικό τίτλο "Ηθική & Δεοντολογία"!!

2.Συλλαλητήριο(που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ) στην πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη 5/6/14 στις 6.30 μ.μ. Μετά την πορεία θα γίνει συναυλία στην πλατεία Συντάγματος.

3.Καθημερινή παρουσία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Καρ. Σερβίας 10) στη καθιστική διαμαρτυρία μας, που συμπληρώνει πλέον ένα μήνα.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ, ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ»

katharistries_2.jpg

Δύο από τις καθαρίστριες τραυματίστηκαν κατά την επίθεση των ΜΑΤ και μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό με το ΕΚΑΒ. Οι τραυματίες επέστρεψαν με διάγνωση θλάσης, μία και τρεις βδομάδες ακινησίας αντίστοιχα.

katharistries_gipso.jpg

katharistries_kalesma.jpg

Πηγές: left.gr, @dromografos

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03/06/2014 - 17:37