Ένας χρόνος μετά το μαύρο στην ΕΡΤ

Εδώ ΕΡΤ.
Εδώ ΕΡΤ! Κάθε φασίστας έχει το Πολυτεχνείο του. (Και η -προηγούµενη- χούντα δεν έπεσε το Νοέµβριο του 1973. Επεσε λίγο µετά).

Ο,τι ήταν για τη χούντα το Πολυτεχνείο, είναι η ΕΡΤ για την κυβέρνηση Σαµαρά. Ο Σαµαράς θα µείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που έριξε µαύρο στη δηµόσια συχνότητα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ! Και όταν πέσει (µε κρότο), όλα όσα έκανε, θα τα βρει µπροστά του. (Σαν τον Παπακωνσταντίνου ένα πράγµα).

Η εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ φιλοξενεί αυτή την Κυριακή ένα πλήρες χρονικό με όσα έγιναν, όσα αποφασίστηκαν κι όσα παρανόμως συνέβησαν από τις 11 Ιουνίου 2013 έως και σήμερα, έναν χρόνο μετά.

Ποιός και γιατί αποφάσισε το λουκέτο; Ποιοί πρωταγωνίστησαν στην παράνομη εκείνη "θεατρική" πράξη; Γιατί μετά έφτιαξαν τις παράνομες ΔΤ και ΝΕΡΙΤ; Οι κυβερνητικές αποφάσεις της τότε τρικομματικής κυβέρνησης, ο πολιτικός Τιτανικός στον οποίο αναγκάστηκε να ζήσει η Ελλάδα με όλες τις τραγικές συνέπειες, οι κινήσεις των συνδικαλιστών των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στην ΕΡΤ, οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν επί μέρες για το κλείσιμο, οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν από την μια στιγμή στην άλλη στο πουθενά... Κι ένα άρθρο του δημοσιογράφου στην Ελεύθερη ΕΡΤ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη με τίτλο "Από το μαύρο στο φως".

Στο αφιέρωμα αυτό, το ΧΩΝΙ δεν ξέχασε και το ιστορικό περιοδικό της ΕΡΤ "ΡΑΔΙΟΤΗΕΛΟΡΑΣΗ" που το 2008, στην επέτειο των 40 ετών κυκλοφορίας του με αυτό το όνομα (είχε προηγηθεί το όνομα "Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών-Θεσσαλονίκης" και λίγο αργότερα είχε κυκλοφορήσει ως "Ραδιοπρόγραμμα"), βραβεύτηκε με το βραβείο ΜΠΟΤΣΗ. Στις 13 Ιουνίου 2013, όταν η ΕΡΤ ακυρώθηκε παρανόμως από την κυβέρνηση Σαμαρά-Στουρνάρα-Κεδίκογλου, η ΡΑΔΙΟΤΗΕΛΟΡΑΣΗ κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου-έμελλε να είναι το τελευταίο τεύχος αυτού του ιστορικού περιοδικού.  

Η εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ είναι από τις ελάχιστες εφημερίδες που στήριξε και στηρίζει θερμά τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ για την ακύρωση της απόφασης του λουκέτου.

Πηγή: Το Χωνί
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09/06/2014 - 14:39