Συμπαράσταση του ΕΚΗ στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του και στήριξη με κάθε μέσο στον αγώνα των απολυμένων  καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: "Η κυβέρνηση εντείνοντας τον αυταρχισμό της, όχι μόνο δεν προσλαμβάνει τις καθαρίστριες αλλά συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον αγώνα τους με βία και τρομοκρατία χτυπώντας με τα ΜΑΤ τις διαμαρτυρόμενες έξω από το Υπουργείο Οικονομικών .

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει τη βία, η περίπτωση των καθαριστριών δείχνει για ακόμα μια φορά τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, την τρομοκρατία, την καταστολή των κινητοποιήσεων, την αντιλαϊκή πολιτική της που στόχο έχει να τσακίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την άμεση επαναπρόσληψη τους, όπως προβλέπει η πρωτόδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο Πρόεδρος Πρωτοδικών που εξέδωσε την απόφαση επισήμανε ότι η κατάργηση οργανικής θέσης δεν μπορεί να είναι τυχαία αλλά προϊόν εμπεριστατωμένης μελέτης, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε, και έτσι «το εναγόμενο αρκέστηκε να προχωρήσει αυθαίρετα στην κατάργηση των οργανικών θέσεων».

Υπογράμμισε επίσης ότι ‘’οι θέσεις δεν πλεονάζουν’’ και αναφέρει πως μετά κλήθηκαν οι προϊστάμενοι   των  κατά τόπους υπηρεσιών να προσδιορίσουν τις ανάγκες καθαριότητας προκειμένου να ανατεθούν οι αρμοδιότητες σε ιδιωτικά συνεργία.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θα συνεχίσει με κάθε μέσο και τρόπο για να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων, στον αυταρχισμό, τις απολύσεις. Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών, δεν είναι μόνο υπόθεση των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ.

Στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης της ΒΙΟ.ΜΕ Ηρακλείου συμπαραστέκονται και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, Πρωτοβάθμια Σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων στο Πα.Γ.Ν.Η.".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54