Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου - Δίκτυο Ν. Αιγαίου

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΥΠΕΒΑΛΕ Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

’’ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.’’

Mηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου της ηγεσίας και της διοίκησης της ΕΛΑΣ, σε τοπικό επίπεδο, για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο, υπέβαλε, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, μία μέρα μετά την συμβολική κατάληψη του αστυνομικού σταθμού Σύμης, λόγω της έλλειψης προσωπικού και υποδομών, υποστηρίζοντας ότι οι αρμόδιοι εκθέτουν σε κίνδυνο, τόσο τη ζωή, όσο και τη ψυχική και οικογενειακή ηρεμία των ένστολων.

Οι Αστυνομικοί ζητούν την απόλυτη εφαρμογή των νόμων, όσον αφορά στην ασφάλεια των μελών και την εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας, ως και την διερεύνηση τέλεσης ποινικών και υπηρεσιακών παραβάσεων από κάθε υπεύθυνο όσο υψηλά και εάν ευρίσκεται.

‘’ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ‘’επισημαίνουν στη μηνυτήρια αναφορά,’’που ασκούν την εν γένει Διοίκηση του νησιού όσο και της Δωδεκανήσου, τόσο ως αστυνομικοί Διευθυντές, όσο και οι ασκούντες την πολιτική εξουσία στον συγκεκριμένο κλάδο, εκθέτουν με πρόθεση σε κίνδυνο και καθιστούν αβοήθητο κάθε Αστυνομικό τον οποίο ως επικεφαλής έχουν υπό την προστασία τους, ενώ οι πράξεις τους συνιστούν παράλληλα και παράβαση καθήκοντος

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ..τη διάθεση ενός μόνο αστυνομικού σκοπού κρατητηρίων ,στα οποία κρατούνται έως και 40 επικίνδυνοι ποινικοί κρατούμενοι, καταδικασθέντες πολλές φορές σε ισόβιες και πολυετείς καθείρξεις, ενώ γνωρίζουν οι ‘’υψηλά ιστάμενοι ’’ότι η φύλαξη ισοβιτών και επικίνδυνων εγκληματιών απαιτεί μεγαλύτερη δύναμη.


Δ.ΓΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ...’’ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ 15% ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ.

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ’’

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ‘’ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ’’ Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Γ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

«Πρέπει να γίνεται κατανομή του προσωπικού ανάλογα με το που μπορεί να αποδώσει περισσότερο.ο κάθε εργαζόμενος. Είναι τραγικό να προσπαθούν με κάποιες μεθόδους να δείξουν πως το 15% των υπαλλήλων έχουν κακή απόδοση. Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν πολλές ικανότητες και να είναι άριστοι. Δεν θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία με στόχο να δημιουργηθεί μια νέα δεξαμενή υπαλλήλων που θα απολυθούν», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης. σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφ.‘’Δημοκρατικής’’ στη χθεσινή συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων δήμου Ρόδου αναφορικά με τη διαδικασία αξιολόγησης που επιτάσσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δε θα υπογράψει την απόφαση για τη ποσόστωση ,δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς ενώ

Υπέρ της αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα πάντοτε και παντού, τάχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και νέος περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.’’ Δεν μπορεί’’ συμπλήρωσε ‘’μια χώρα σαν την Ελλάδα να μην έχει σοβαρά επιχειρήματα για την αξιολόγηση των δομών της δημόσιας διοίκησης. Αν η διαδικασία αυτή λειτουργήσει ως κριτήριο για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων είναι άλλο θέμα.’’

Η εφαρμογή του μέτρου της Αξιολόγησης θεωρούμε πως θα οδηγήσει σε απολύσεις γι αυτό και επιδιώξαμε τη λήψη απόφασης από μέλη του δ.σ για τη μη εφαρμογή του μέτρου..δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του δήμου Ρόδου Φώτης Μπακίρης εκφράζοντας και τη διαφωνία του Συλλόγου με τη διαδικασία ελέγχου των συμβάσεων του προσωπικού ,που έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου, από το υπουργείο, προσθέτοντας πως οι συμβάσεις έχουν ήδη ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ.και απλά θέλουν να δημιουργήσουν όρους για νέες απολύσεις.
”.

ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ Μ.ΚΟΝΣΟΛΑΣ

ΣΤΟ 30% ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟ Ν.ΑΙΓΑΙΟ

Τι τον χρειαζόμαστε τον Γενικό Γραμματέα του ΕΣΠΑ; Ποια είναι η χρησιμότητα του όταν ο ίδιος θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια στη χρηματοδότηση επενδυτικών πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων και στην παροχή ρευστότητας στην οικονομία; διερωτάται ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας χρεώνοντας τεράστιες ευθύνες στον κ. Γιαννούση γ.γ του ΕΣΠΑ που απέκλεισε χιλιάδες επιχειρήσεις του Ν.Αιγαίου από το Πρόγραμμα Ενίσχυσης ΜΜΕ .

Μεταξύ άλλων , επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, απαγόρευσε από τους αξιολογητές να έρχονται σε επαφή με τους επιχειρηματίες που είχαν καταθέσει πρόταση και υλοποιούσαν επενδύσεις, προκειμένου να τους ζητήσουν ένα πιστοποιητικό ή δικαιολογητικό προκειμένου να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα η αξιολόγηση.
Προχωρούσε ακόμα και την ύστατη ώρα σε τροποποιήσεις στον κατάλογο των δικαιολογητικών που απαιτούνταν, ενώ πολλά από τα δικαιολογητικά που ζητούνταν έρχονταν σε σύγκρουση με την κείμενη φορολογική νομοθεσία.
Και όλα αυτά παρά τις οχλήσεις και τις επισημάνσεις των επιμελητηρίων, των ενδιάμεσων φορέων διαχείρισης και των αξιολογητών.
Ποια είναι σήμερα η εικόνα.
Μικροί και Μεσαίοι επιχειρηματίες επένδυσαν χρήματα, εμπιστεύθηκαν ένα Κράτος που αρχικά ενέκρινε τις προτάσεις του και στη συνέχεια τις απένταξε, θέτοντας το ίδιο εμπόδια. Και οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τα χρήματα που επένδυσαν και κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και απελπισία.
Στο Νότιο Αιγαίο η κατάσταση είναι τραγική, η απόρριψη των επενδυτικών σχεδίων ΜΜΕ της περιοχής μας, ξεπερνά το 30% ενώ σε όλη την υπόλοιπη χώρα( πλην Αττικής και Β.Αιγαίου) μόλις που υπερβαίνει το 2%.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.
το αυτονόητο..’’ καταλήγει ο κ. Κόνσολας.

‘’ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ 100 ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ.’’

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών Εργασίας, για αύξηση των μηνιαίων δόσεων σε 100 για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. συνυπογράφει με άλλους συναδέλφους του ,ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης

Στο κείμενο της ερώτησης, οι βουλευτές αναδεικνύουν τη δραματική αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, από κοινού με την αντίστοιχη αύξηση των κόκκινων δανείων και την έλλειψη ρευστότητας. Παράλληλα, αναδεικνύουν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από την εφαρμογή του Νόμου 4152/09.05.2013, που προέβλεπε 48 δόσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Επιπρόσθετα, περιγράφουν αναλυτικά τη διαδικασία εξόφλησης που προβλέπεται από το υφιστάμενο πλαίσιο και τα προβλήματα που δημιουργούνται, αφού μόλις 15.000 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση, όταν πάνω από 250.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ  ΤΡΙΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ  ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Ο.Σ.Υ.Ε. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΩ

ΔΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

•Συνεχίζονται από Δευτέρα οι τρίωρες προειδοποιητικές επαναλαμβανόμενες στάσεις  εργασίας που πραγματοποιεί από τη προηγούμενη εβδομάδα και η Ένωση Υπαλλήλων Φυλακής Κω ( μοναδικές στο Ν.Αιγαίο) συμπαρατασσόμενη στην απόφαση της Ο.Σ.Υ.Ε.


*Δευτέρα 7-7-2014 από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00

*Τρίτη 8-7-2014 από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00

Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιούνται:

1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων

2) Επισκεπτήρια συνηγόρων

3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων

Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.



ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΕ ΜΑΝΔΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ.

Δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ), έριξαν άγνωστοι χθες σε μάνδρα επιχείρησης ανακυκλώσιμων υλικών, ιδιοκτησίας ημεδαπού, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε παρακείμενο οικόπεδο. Άμεσα προχώρησε στη κατάσβεση της φωτιάς όχημα της Πυροσβεστικής .Προανάκριση για τη υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Ρόδου.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ


ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ‘’ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ’’ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Την αντίθεση του στη προωθούμενη αξιολόγηση των υπαλλήλων στους ΟΤΑ και την αναστολή του νόμου, έως ότου εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Κω κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Με τη πρόταση της ΚΕΔΕ και μόνο, όπως είπε εκπρόσωπος της , συμπαρατάχθηκε η μείζονα παράταξη της μειοψηφίας.’’Δύναμη Αλλαγής’’

Υπέρ της αξιολόγησης τάχθηκε ο επικεφαλής της ‘’Ανθρώπινης Κω’’

Όχι στην εφαρμογή του νόμου ψήφισε η ‘’Συμπαράταξη Ελπίδας’’και

Τη κατάργηση του νόμου πρότεινε η ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β!ΣΥΓΚ/ΤΟΣ… ‘’ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ’’

Την απόσυρση του νομοσχεδίου που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή .απαιτεί με δήλωση του το Εργατικό κέντρο Β! Συγκ/τος χαρακτηρίζοντας εξοργιστικές τις κυβερνητικές απειλές ενάντια στους εργαζόμενους της ΔΕΗ που

βρίσκονται ήδη σε απεργιακές κινητοποιήσεις

‘’Επιστρατεύεται για άλλη μια φορά’’υπογραμμίζει’’ η δικαιολογία του τουρισμού, επιδιώκεται να στρέψουν τον λαό ενάντια στους απεργούς εργαζόμενους με άλλα λόγια να αποτελειώσουν το αντιλαϊκό τους έργο χωρίς αντιδράσεις. Οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, το ξεχαρβάλωμα των νοσοκομείων και σχολείων ,η κατεδάφιση του Κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος συμπληρώνονται με το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Μίας ΔΕΗ που από την 1η Ιούλη αύξησε τα τιμολόγια στα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ πάνω από 400.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ,το

μόνιμο προσωπικό μειώνεται και τη θέση του παίρνουν τα εργολαβικά

συνεργεία με εργαζόμενους χωρίς ουσιαστικά εργασιακά και ασφαλιστικά

δικαιώματα ‘’

Το Εργατικό κέντρο Β! Δωδεκανήσου δηλώνει αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ και καλεί όλους τους εργαζόμενους , να πάρουν μέρος στον αγώνα όχι μόνο για να εμποδίσουν το ξεπούλημα της «Μικρής ΔΕΗ» αλλά και για να διεκδικήσουν τη παραγωγή της ενέργειας να έχει στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών

αναγκών, ιδιαίτερα σήμερα που είναι τέτοια η πρόοδος της επιστήμης και της

τεχνολογίας που επιτρέπει να παράγεται ενέργεια με πάρα πολύ μικρό κόστος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ


ΠΑΡΤΙ ΧΛΙΔΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΚΛΙΝΤΟΝ, ΟΛΑΝΤ ….

Στο Καστελλόριζο βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός. Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τη σύζυγό του, για ολιγοήμερες διακοπές., προσκεκλημένος στην εκδήλωση που έχει προγραμματίσει ο ομογενής Άντριου Λιβέρης,σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα δισεκατομμυριούχος και πρόεδρος της The Dow Chemical Company, γιορτάζοντας τα 60α γενέθλιά του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τον Αντώνη Σαμαρά, συνόδευσε από τη  Ρόδο ,όπου έφθασε με την πρώτη πρωινή πτήση ,ο αντιπεριφερειάρχης . Φώτης Χατζηδιάκος επίσης προσκεκλημένος, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος της γραμμής με προορισμό το Καστελλόριζο.. Στην ίδια εκδήλωση είναι καλεσμένοι επίσης ο Μπιλ Κλίντον, ο Φρανσουά Ολάντ, παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής από 25 χώρες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ Η ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νότιο Αιγαίο,
αναβλήθηκε η τριήμερη περιοδεία σε Κάλυμνο, Κω και Ρόδο του
Εκπροσώπου και Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Τέρενς Κουίκ.
Το ταξίδι θα επαναπρογραμματιστεί άμεσα μόλις το επιτρέψουν οι
Καιρικές συνθήκες.



ΛΟΓΩ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ 80 ΑΔΤΕ

Λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν τις επόμενες ώρες και στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των ΕΔ, η 80 ΑΔΤΕ θα ενεργοποιήσει περίπολα πυρασφάλειας καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και νύχτας σε ευαίσθητες περιοχές των νησιών Κω, Λέρου και Καλύμνου.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54