Eργαζόμενοι Intracom: Συμμετέχουμε στη συναυλία στο Σύνταγμα για τις καθαρίστριες


Κάλεσμα από το σωματείο εργαζομένων στον όμιλο Intracom για συμμετοχή στον αγώνα των καθαριστριών στο ΥΠΟΙΚ, απόψε στο Σύνταγμα στις στις 9μμ  με τη Χ. Αλεξίου.


Συνάδελφοι, -ισες

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM εκφράζει για μια φορά ακόμη την αλληλεγγύη μας στις ακατάβλητες αγωνιζόμενες απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης στις Καθαρίστριες με τη Χάρις Αλεξίου στο Σύνταγμα, Δευτέρα 28/7 στις 9μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Με προηγούμενο ψήφισμα κι οικονομική ενίσχυση (20 Ιουνίου) και με συμμετοχή σε συλλαλητήρια στηρίξαμε τον αγώνα τους ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις που οδήγησαν τις 595 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στην ανεργία. Η κυβέρνηση αγνοώντας προκλητικά Σύνταγμα και νόμους αρνείται να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις που τις δικαιώνουν.
 
Μαζί με τις καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργαζόμενοι σε Υπουργεία, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ συγκαταλέγονται στον μακρύ κατάλογο των πρώτων δημοσίων υπαλλήλων που απολύονται μετά από 103 χρόνια, μαζί κι οι εργαζόμενοι-απολυμένοι της ΕΡΤ που συνεχίζουν να αγωνίζονται με το ertopen. Στόχος τους είναι η εκχώρηση των δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα και η αντικατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων από «ωφελούμενους» και ενοικιαζόμενους εργαζόμενους που θα αμείβονται με μισθούς πείνας και χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μια δαντική κόλαση που ήδη ζουν εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένοι - άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι κι απλήρωτοι σε συνθήκες γαλέρας στον ιδιωτικό τομέα, αμέτρητοι νέοι μετανάστες αλλά και οι συνταξιούχοι που οδηγούνται στον Καιάδα της φτώχειας και της αναλγησίας.
    
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν στον ηρωικό πολύμηνο αγώνα των καθαριστριών στο υπ. Οικονομικών και των άλλων εργαζομένων ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις και να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρών στη μεγάλη Συναυλία με τη Χάρις Αλεξίου τη Δευτέρα 28 Ιούλη στις 9μμ στην πλατεία Συντάγματος. Το πανό του σωματείου μας θα είναι εκεί, σύμβολο της αγωνιστικής μας αλληλεγγύης. Ο αγώνας κι η αλληλεγγύη των εργαζόμενων θα νικήσουν, όπως πέτυχαν πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι στο μεσαιωνικό κάτεργο “success story” της COSCO στον Πειραιά, αυτό υπόσχονται και παλεύουν οι καθαρίστριες κι όλοι οι αγωνιζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Υ.Γ. Θυμίζουμε την προηγούμενη ανακοίνωσή μας για συλλογή φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού που μας βρίσκεται (με πάνω από 6 μήνες προθεσμία λήξης) για ενίσχυση στην αδούλωτη αγωνιζόμενη Γάζα που σφαγιάζεται από το Ισραήλ (πάνω από 1100 νεκροί σε είκοσι μέρες, κυρίως άμαχοι και μικρά παιδιά) με τη συνενοχή των αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης. Στο Σύνταγμα, στη διάρκεια της Συναυλίας για τις καθαρίστριες θα υπάρχει περίπτερο για συλλογή φαρμάκων – υγ. υλικού για τη ΓΑΖΑ.
•    ΚΑΤΩ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!

•    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

•    ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54