Κάλεσμα Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM στο πανεργατικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Στο άγαλμα Βενιζέλου στις 6μμ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:


"Συναδέλφισες, συνάδελφοι, καλή συνέχεια μετά την επάνοδο από τις διακοπές.

Φέτος η καθιερωμένη πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζόμενων με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης μπορεί και πρέπει να είναι αποφασιστικός σταθμός για την ανατροπή των χωρίς προηγούμενο καταστροφικών πολιτικών που εφαρμόζονται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις για 4,5 χρόνια.

Οι πολιτικές αυτές που προωθούνται κι επιβάλλονται με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου πολυεθνικού κι εγχώριου, έχουν φέρει σε εκατομμύρια εργαζόμενους την ανεργία, τη φτώχεια, την υποβάθμιση της καθημερινής ζωής σε επίπεδα που κι αυτή η επιβίωση απειλείται πλέον, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται και το κοινωνικό κράτος ισοπεδώνεται.

Tώρα κι η λαϊκή μικροϊδιοκτησία παραδίδεται στις ύαινες της κερδοσκοπίας με την αχαλίνωτη φορομπηξία και χαράτσωμα, με τους μαζικούς πλειστηριασμούς. Φούντωσε η μαζική μετανάστευση νέων με εκπαίδευση και κατάρτιση στους οποίους οι οικογένειες κι η κοινωνία έχουν επενδύσει υστέρημα κι ελπίδες ζωής για ένα καλύτερο αύριο.

Με την καταλήστευση και κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, με σάρωμα συντάξεων και ισοπέδωση των παροχών δημόσιας υγείας και πρόνοιας, με τα νοσοκομεία να κλείνουν ή συγχωνεύονται, όπως άλλωστε και τα σχολεία, με τα πανεπιστήμια να στραγγαλίζονται οικονομικά και στελεχιακά.

Η σημερινή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι πια φανερά μια κυβέρνηση θλιβερής και διαρκώς συρρικνούμενης μειοψηφίας που λαθροβιώνει μόνο χάρις στη στήριξη της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, του μεγάλου κεφαλαίου και των διαπλεκόμενων εργολάβων προπαγανδιστών στα ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή που ο εργαζόμενος και χειμαζόμενος λαός υφίσταται τις προκρούστιες μνημονιακές πολιτικές, στην ΕΕ, για τους διευθύνοντες της οποίας η καταστροφή στην Ελλάδα αποτελεί πείραμα κι υπόδειγμα να εφαρμοσθεί παντού, η κρίση επανέρχεται δριμύτερη και προκαλεί σοβαρές πολιτικές αναταραχές και στο «σκληρό πυρήνα».

Ακόμη χειρότερα, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ και τα περιφερειακά τους πρακτορεία (π.χ. Ισραήλ) προκαλούν και προωθούν πολεμικές συγκρούσεις με άμεσο κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην Ουκρανία, στη Συρία και στο Ιράκ, στη Γάζα, στη Λιβύη, Αφγανιστάν, Σομαλία, Μαλί κλπ. όπου η διαχρονική και κλιμακούμενη επέμβασή τους, διαλύει χώρες, συσσωρεύει ερείπια, φέρνει φρικαλεότητες και ποταμούς αίματος.

Η ελληνική κυβέρνηση, πιστός υπηρέτης του ιμπεριαλισμού, εμπλέκει ολοένα περισσότερο τη χώρα, με συμμετοχή και στήριξη σε στρατιωτικές ενέργειες που εγκυμονούν τρομακτικό κίνδυνο για το λαό μας στην εύφλεκτη περιοχή, αλλά και με συμμετοχή σε κυρώσεις, όπως απέναντι στη Ρωσία, Ιράν κλπ. με άμεσες δυσμενέστατες συνέπειες στην οικονομία και τους παραγωγούς που καταστρέφονται. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, καθημερινά ζούμε μια υποβάθμιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών: σήμερα, εκτός από την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απειλείται άμεσα να απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα τη στιγμή που μεθοδεύεται κλιμάκωση των διαθεσιμοτήτων κι απολύσεων στο δημόσιο, ενώ οι επιστρατεύσεις απεργών έχουν γίνει ψωμοτύρι. Απειλείται άμεσα κι αυτό το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων!

Απέναντι σ’ αυτή τη λαίλαπα δεν σταματούν οι ηρωικοί αγώνες των εργαζόμενων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων που χτυπιούνται αλύπητα: οι αγώνες αυτοί μπορούν να κλιμακωθούν και να ανατρέψουν κυβερνήσεις (όπως τις προηγούμενες Παπανδρέου και Παπαδήμου) αλλά και τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Οι αγώνες των εργαζομένων στην ΕΡΤ (πανελλαδικά αλλά με επίκεντρο το ertopen.com και την ΕΡΤ3) που συνεχίζονται 15 μήνες μετά το «μαύρο», των καθαριστριών στο υπ. Οικονομικών (στις 28/7 έγινε μεγαλειώδης και μαζικότατη συναυλία στήριξής τους στο Σύνταγμα) και των άλλων διαθέσιμων κι απολυμένων, των νοσοκομειακών, των εργαζόμενων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, στην ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ στη Θεσ/κη, της COSCOστο λιμάνι του Πειραιά δείχνουν το δρόμο για πλατιά αλληλεγγύη και κλιμάκωση.

Τα αγωνιστικά ποτάμια ενώνονται με αυτά από τις Σκουριές της Χαλκιδικής και τα κινήματα για την προστασία των ακτών κι όλου του δημόσιου χώρου από την εκποίηση και περιβαλλοντική υποβάθμιση, το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, το αντιφασιστικό–αντιρατσιστικό (σε λίγες μέρες συμπληρώνεται 1 χρόνος από τη δολοφονία Π. Φύσσα, απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής), τα κινήματα απέναντι στα χαράτσια, τους πλειστηριασμούς και τα ξεπουλήματα-ιδιωτικοποιήσεις (όπως της ΔΕΗ, νερού κλπ.). Όλοι διαδηλώνουν στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 6 Σεπτέμβρη μαζί με τα συνδικάτα, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους, φοιτητές και μαθητές. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Κι οι εργαζόμενοι στην INTRACOMκινητοποιούμαστε για μαζική αγωνιστική παρουσία με το πανό του σωματείου μας στο συλλαλητήριο-πορεία το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 6μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, όπου καλεί το ΕΚΘ με συμμετοχή ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συνδικάτων, κινημάτων, οργανώσεων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους κι ιδιαίτερα στο παράρτημα Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν μαζικά. Ειδικότερα, από Αθήνα οι συνάδελφοι θα μεταβούμε για Θεσσαλονίκη (συμμετοχή 5ευρώ το άτομο, με ενίσχυση κι από το σωματείο μας) με πούλμαν που θα ξεκινήσουν μπροστά στο Μουσείο (Πατησίων) στις 8:00 π.μ. το Σάββατο 6/9. Επιστροφή αυθημερόν στις 10:30 μ.μ. από το άγαλμα Βενιζέλου (άφιξη ξημερώματα Κυριακής στην Αθήνα).

Για έγκαιρη δήλωση-κράτηση θέσης, συντονιστείτε με το μέλος Δ.Σ. Βασίλη Συλαϊδή, (τηλ. 1876, 6972724130), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 6μ.μ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 6/9".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54