ΠΕΝΕΝ: Θρασύτατη φασιστική επιδρομή στο ανοιχτό σχολείο μεταναστών

Kαταδικάζει τη χρυσαυγίτικη επίθεση στο ανοιχτό σχολείο μεταναστών στον Πειραιά, η πανελλήνια ένωση ναυτών εμπορικού ναυτικού (ΠΕΝΕΝ). Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:



 "Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση της φασιστικής συμμορίας των Χρυσαυγιτών που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν εναντίον του ανοιχτού σχολείου μεταναστών στην Παλιά Κοκκινιά του Πειραιά.

Πρόκειται για μια θρασύτατη φασιστική επιδρομή την οποία πραγματοποίησαν οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι των προδοτών χαφιέδων και ταγματασφαλιτών τις μέρες που συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από το μπλόκο της Κοκκινιάς.

Ήταν τότε που οι προδότες κουκουλοφόροι ταγματασφαλίτες γύριζαν στις γειτονιές του Πειραιά με τους γερμανούς κατακτητές και κατέδιδαν τους αγωνιστές που πάλευαν ενάντια στην γερμανική κατοχή.

Αυτούς ήθελαν προφανώς να «τιμήσουν» τα σημερινά φασιστικά καθάρματα που διαπνέονται από αβυσσαλέο μίσος ενάντια στους μετανάστες και στους αγώνες και τις θυσίες του λαού και των εργαζομένων. Πρόκειται για μια πράξη βίας, τρομοκρατίας, ρατσισμού και φασιστικής μισαλλοδοξίας.

Η ρατσιστική βία και η φασιστική τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσουν, οι πολιτικές δυνάμεις, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ευρύτερα τα κοινωνικά κινήματα και οι συλλογικότητες τόσο στον Πειραιά όσο και σε όλη την χώρα οφείλουν να εντείνουν την δράση και τον αγώνα τους για να απομονώσουν την φασιστική και ρατσιστική βία της Χρυσής Αυγής.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο ανοιχτό σχολείο μεταναστών και θα σταθούμε δίπλα του αποφασιστικά ενάντια στις νεοφασιστικές τρομοκρατικές επιχειρήσεις τους. Η δικαιοσύνη και οι αρμόδιες αρχές μαζί και η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες για τις βίαιες και εγκληματικές δράσεις των Χρυσαυγιτών".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54