Kρήτη, Ηράκλειο: 400 παιδάκια στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο δεν έχουν ούτε για κουλούρι...

 

Το πρόβλημα ήταν γνωστό από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί είχαν διαπιστώσει ότι πολλοί μαθητές δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν έστω ένα κουλούρι προκειμένου να αντέξουν στη δύσκολη μαθητική τους μέρα.Αρχικά έκαναν λόγο για δεκάδες μαθητές.Το νούμερο όμως που έρχεται στη δημοσιότητα είναι ασύλληπτο…398 μαθητές μόνο των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Ηρακλείου.

Αυτό προέκυψε από την καταγραφή που έγινε στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της πόλης μετά από έγγραφο που απέστειλαν οι Διευθυντές των σχολείων στο Δήμο Ηρακλείου.

Το Σεπτέμβριο  η αντιδήμαρχος, Αθηνά Σπανάκη- Κοχιαδάκη  είχε στείλει έγγραφο  σε όλα τα σχολεία, με το οποίο ζητούσε να ενημερωθεί για τους μαθητές που υποσιτίζονται, ώστε να έλθει σε συμφωνία με το κυλικείο του σχολείου και τα παιδιά να μπορούν να παίρνουν μόνα το πρωινό τους, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τους άλλους.

Τελικά ψηφίστηκε το κονδύλι από το Δήμο Ηρακλείου.Σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης….ενέκρινε κονδύλι,το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή για την παροχή σίτισης σε παιδιά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματ εξαιτίας της δυσμενέστατης οικονομικής κρίσης…..Το κονδύλι είναι ύψους 30.000 ευρώ .

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης καλείται τώρα να το διαχειριστεί, σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολείων όπου έχουν καταγραφεί  περιστατικά παιδιών που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Πηγή:candianews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05/11/2014 - 16:48