«Συκοφαντούν έναν ήρωα που έχασε την ζωή του για την πατρίδα»

Σε σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος αξιωματούχων του Πυροσβεστικού Σώματος, δικαστικών και άλλων κρατικών λειτουργών, προχώρησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 και στον Στέλιο Νικητόπουλο ο Παναγιώτης Μπόσινας, συνταξιούχος αξιωματικός του Π.Σ. και πατέρας του αδικοχαμένου πυροσβέστη Ανδρέα Μπόσινα, ο οποίος σκοτώθηκε στις 15 Ιουλίου του 1999 λόγω κατασκευαστικών λαθών του πυροσβεστικού οχήματος που οδηγούσε. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 15 Ιουλίου του 1999, στην περιοχή της Άνω Βούλας στη θέση «Κοιμητήριο», όταν το όχημα της Πυροσβεστικής που οδηγούσε ο Ανδρέας Μπόσινας παρέκκλινε αιφνιδίως της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό με ταχύτητα 30 χλμ. την ώρα, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δύο πυροσβεστών και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη.

Το όχημα αυτό μαζί με άλλα 14, είχε προμηθευτεί το Πυροσβεστικό Σώμα από τη Renault τον Μάιο του 1999. Δυστυχώς όμως όλα αυτά τα οχήματα παρουσίασαν σωρεία κατασκευαστικών ελαττωμάτων -κάτι που όπως αναφέρει ο κ. Μπόσινας έχει αποδειχθεί με 13 αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις- και ιδίως κατασκευαστικό πρόβλημα στο σύστημα πέδησης, πρόβλημα το οποίο είχε ήδη γίνει αντιληπτό τις λίγες ημέρες υπηρεσίας που εκτέλεσε μέχρι την πτώση του στο γκρεμό.


Ο κ. Μπόσινας απέστειλε τον Μάρτιο του 2014 επιστολή στον εθνικό συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς Ιωάννη-Σπυρίδωνα Τέντε, όπου καταγγέλει ως παράνομη και προσβλητική την ΕΔΕ που διενήργησε το Πυροσβεστικό Σώμα και σύμφωνα με την οποία η ευθύνη για το δυστύχημα επιρρίπτεται στον γιο του!

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή του κ. Μπόσινα και ακούστε ολόκληρη την καταγγελία του, που περιλαμβάνει αποκαλύψεις και για το δυστύχημα στο Άγιο Όρος με έτερο ακατάλληλο πυροσβεστικό όχημα, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 (από 32:15 έως 45:30)

https://www.youtube.com/watch?v=3K8u-RcSLZU&list=UU0jVU-mK53vDQZcSZB5mVHg

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25/11/2014 - 16:47