Ξήλωσαν το κέντρο αγώνα στη Θεσσαλονίκη γιατί χαλούσε την αισθητική της Αριστοτέλους!

Χαλούσε την αισθητική της Αριστοτέλους. Αυτήν την απάντηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς, για το γεγονός ότι αδικαιολόγητα και ανευ ειδοποίησης ο Δήμος Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να απομακρυνθούν τα πράγματα (ομπρέλα, πανό αλλά και σημαίες) από το κοινό κέντρο αγώνα στην Αριστοτέλους των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, των καθηγητών  σε διαθεσιμότητα, των απεργών της Coca Cola και των εργαζομένων της ΕΡΤ.

"Αισθητική ρύπανση" σύμφωνα με το Δήμο Θεσσαλονίκης

"Στην πλατεία Αριστοτέλους, όλο αυτό το πράγμα που έμενε εκεί παρατημένο, αλυσοδεμένο, ήταν μια ευτέλεια στις αστικής ανάγνωσης του χώρου. Δεν μπορούμε να έχουμε ομπρελες, διότι δημιουργούν αισθητική ρύπανση. Αν κάνουν εκδηλώσεις να τους βοηθήσουμε” ανέφερε μιλώντας στο Κόκκινο και πρόσθεσε " δεν μπορεί να έχουμε διάφορα τσαντίρια σε όλη την πόλη. Δεν μπορεί να είναι αλυσοδεμένο και να έχουμε μια άθλια εικόνα”.
Tο πρωί, όταν οι σχολικοί φύλακες πήγαν στο κέντρο αγώνα που λειτουργούσε τους τελευταίους 10 μήνες, δεν βρήκαν τίποτα.

Δεν υπήρχε ούτε η ομπρέλα, ούτε τα πανό, ούτε οι σημαίες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας έγινε γνωστό, πως με εντολή αντιδημάρχου είχαν μαζευτεί όλα τα πράγματα. Συγκεκριμένα είχε μαθευτεί πως υπήρχε εντολή να “καθαρίσουν” την Εγνατία, την Τσιμισκή…

Λίγο αργότερα, μαθεύτηκε πως τα πράγματα μεταφέρθηκαν σε μια αποθήκη στο Ωραιόκαστρο.

Να σημειωθεί πως στο Κέντρο Αγώνα υπήρχε καθημερινή παρουσία και δεν ήταν παρατημένο, όπως προσπάθησαν να ισχυριστούν ορισμένοι. Καθημερινά η ομπρέλα άνοιγε, τα πανό ήταν στη θέση τους, η ενημέρωση του κόσμου γινόταν για όσα είχαν συμβεί μέχρι και σήμερα και συνεχίζουν να συμβαίνουν, καθημερινά οι αγωνιζόμενοι ήταν εκεί, κάτω από αντίξοες συνθήκες, είτε με το κρύο, είτε με τη ζέστη.

Με πληροφορίες από το news.makedonia.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11/02/2015 - 18:14