Eυαγγελισμός: Εργαζόμενοι ζητούν υπουργική παρέμβαση για ρουσφετολογικές ενέργειες της Διοίκησης

Αναδημοσιεύουμε την καταγγελία συνδικαλιστικού σχήματος που δραστηριοποιείται στο νοσοκομείο:
"Νέα προκλητική ανάθεση/τοποθέτηση σε θέσεις Προϊστάμενων Νοσηλευτικών τμημάτων.
Αγανάκτηση και αναβρασμός σε εκατοντάδες εργαζόμενους που ζητάνε Αξιοκρατία και ίση μεταχείριση και αγνοούνται επιδεικτικά από Διοικητή και Διευθύνουσα Νοσηλευτικής!

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Eυαγγελισμός και η Διεύθυνση Νοσηλευτικής συνεχίζουν να προκαλούν με τις ρουσφετολογικές πράξεις τους, πάρα τη ρητή εντολή του Ελληνικού λαού πριν λίγες μέρες για δημοκρατία, ισονομία, δικαιοσύνη.

• Χτες με μια μνημιώδη απόφαση τους, προχώρησαν σε μη αξιοκρατικές αναθέσεις Νοσηλευτών/τριών (τυχαία- ένας εξ αυτών, ήταν υποψήφιος στο ΔΣ του ΣΕΝΕ ,αλλά και αντιπρόσωπος της ΔΑΚΕ Ευαγγελισμού στο προχτεσινό συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ/Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων).

·       Ποιος σοβαρός λόγος επιβάλει μια τέτοια βιαστική απόφαση ανάθεσης Προϊστάμενων/ Τομεαρχων Νοσηλευτικών Τμημάτων, με υπόδειξη της Διευθύνουσας Νοσηλευτικής, λίγο πριν υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους οι διορισμένοι μνημονιακοι Διοικητές στον νέο υπουργό υγείας, χωρίς κρίσεις, όπως θα έπρεπε κανονικά να γίνει;

·       Γιατί αγνοήθηκαν προκλητικά για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες και ταπεινώνονται ανήθικα εκατοντάδες άξιοι συνάδελφοι μας, με περσότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για τις ίδιες θέσεις;

·       Δικαιολογημένα γέμισαν αγανακτησμενοι το γραφείο Διοικητή και μαζί με το ΔΣ του σωματείου προβαλαν και αλλα επειγοντα ζητηματα: (Ασφαλη λειτουργια της ΑΚΑ με επαρκες προσωπικο, επέκταση θέσεων παρκιγκ για τους εργαζόμενους σε ολη την οδο Υψηλαντου, ανάκληση ρουσφετολογικης αποφασης μεταφορας Πανεπιστημιακης Αγγειοχ/κης κλινικης από Αρεταιειο, εντονη διαμαρτυρια για απρεπη και χυδαια συμπεριφορα στην Διευθυντρια ΩΡΛ, παραταση συμβασιουχων τραυματιοφορεων, και αλ.)

         Ο Διοικητής και η Διευθύνουσα Νοσηλευτικής, συνεπικουρούμενοι από την ανοιχτή υπεράσπιση (;;;;) του εκπροσώπου των εργαζομένων !!!! και προέδρου της ΔΑΚΕ Ευαγγελισμού που, μας ξένισε όλους, φέρθηκαν προκλητικά, λέγοντας μας, χωρις ντροπη πως, ‘’έχουν το δικαίωμα να κάνουν όποια μεταβολή και ανάθεση θέλουν οι ίδιοι χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν’’!

Σε ερωτηση μας αν ο διοικητης θα υποβάλει την παραιτηση του στον νέο υπουργο υγειας,όπως του ζητηθηκε, μας ειπε πως θα κανει χρηση του νομου, δηλ.δεν παραιτειται και θα ζητησει και την αποζημιωση που προβλεπεται ,όπως μας αφησε να εννοηθει!

•Ενημερωτικά, πρόσφατα προχωρησαν και σε ρουσφετολογική μεταφορά Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής κλινικής απ’ το Αρεταίειο στον Ευαγγελισμό, αρνούμενοι να προσλάβουν δυο ήδη προκηρυγμένες θέσεις επιμελητών Αγγειοχειρουργών φορτωνοντας επι πλεον δαπανες με υπερογκους και δυσβασταχτους ορους τους οποιους υπεδειξε ο νεος κ.Καθηγητης ,χωρις αποφαση του Πανεπιστημιου αλλα, ουτε και του Επιστημονικου Συμβουλιου!

Ο Υπουργος Υγειας οφειλει να ακουσει τις ομοφωνα αρνητικες θεσεις του συνδικαλιστικου κινηματος,του ΣΕΝΕ και της 5μελους ΕΙΝΑΠ, να μην υποκυψει σε πιεσεις του καθηγητικου κατεστημενου και να ακυρωσει την παραπανω ρουσφετολογικη μεταφορα αμεσα.

• Την ίδια ώρα συνεχίζουν να διώκουν με ΕΔΕ και καθημερινή τρομοκρατία συνάδελφο μας που, όλως τυχαία είναι δραστήριο μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ευαγγελισμού και του σωματείου και αρνείται να υποκύψει σε στοχευόμενους εκβιασμούς της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής και κομματαρχων της ΝΔ, ποινικοποιωντας με ανοίκειο τρόπο, την ιδια τη συνδικαλιστική και πολιτική της δράση ,ακομα και αυτές τις μερες!

Συναδελφισσες-οι, η Ενωτική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων, να παλέψουμε από κοινού και να μην επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση τη συνέχεια αυτής της άνισης, άδικης και αντιδημοκρατικής τακτικής.

Σας καλούμε να είστε δίπλα μας σε αυτό το δίκαιο αγώνα, που σαν στόχο έχει την αποτροπή αυτής της νοσηρής γραμμής της Διοίκησης, που τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει όχι μόνο στη ανάπτυξη παραμάγαζων εντός του νοσοκομείου μας αλλά και την δημιουργία ανισοτήτων και αδικιών, ελλοχεύοντες τον κίνδυνο της διάσπασης των εργαζομένων σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Η Δημοκρατία, η Αξιοκρατία , η Αξιοπρέπεια και η Δικαιοσύνη δεν θα έρθουν μόνες τους στο νοσοκομείο μας. Θα τις φέρουμε και θα τις επιβάλουμε όλοι μαζί, μαχητικά ενωμένοι με τους αγώνες μας.

Πιστοί και αταλάντευτοι σε κάθε απόρριψη κομματισμού-ευνοιοκρατίας και ανηθικότητας θα κινήσουμε γη και ουρανό να αποτελέσουν παρελθόν μια για πάντα.

• Απαιτούμε την απομάκρυνση της Διευθυνουσας Νοσηλευτικής και του διορισμένου Διοικητή του νοσοκομείου που προκαλούν με τις αντιδημοκρατικές πράξεις τους.
• Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας για να σταματήσει ο κατήφορος και να σωθεί το νοσοκομείο μας που καταρρέει!
                                                                                       ΕΝΩΤΙΚΗ   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
                                                                                                       Ανεξάρτητο Αριστερό Σχήμα στον Ευαγγελισμό
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54