Ειδήσεις από ΕΡΑ Βόλου

Τον κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης της κτηνοτροφίας, επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, σε συνάντηση του με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Στη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη να κατατεθούν άμεσα οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και να τεθεί ο οδικός χάρτης για την ολοκλήρωση της χαρτογράφησης των βοσκοτόπων, ενώ διαπιστώθηκε η καθυστέρηση της έγκαιρης σύνταξης των προπαρασκευαστικών πράξεων των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.  Να σημειωθεί πως χωρίς τα σχέδια αυτά δεν μπορούν να δοθούν  οι εξισωτικές  αποζημιώσεις και κατ΄επέκταση δεν μπορεί να προχωρήσει η νέα ΚΑΠ. Στην σύσκεψη εκτός του Περιφερειάρχη και του προέδρου των κτηνοτρόφων, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου,  και  αντιπρόσωποι των 13 Περιφερειών.

Αύριο ο ΕΛΓΑ θα  καταβάλει αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 21.695.877,83 ευρώ. Αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών σε αμπέλια, ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σιτηρά, κηπευτικά και καπνά και στο ζωικό κεφάλαιο, από διάφορα ζημιογόνα αίτια, για τα έτη 2014 και 2015. Στη Μαγνησία θα διανεμηθεί ποσό 331.929,03 ευρώ.

---Τις ανάγκες των μονογονεϊκών οικογενειών που πλήττονται από τη φτώχεια στη Μαγνησία,  καταγράφει σήμερα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Απροστάτευτων Ατόμων, στα γραφεία του Συλλόγου 28ης Οκτωβρίου 156 με Φιλελλήνων, έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 6.30-8.30 το βράδυ. Όσοι πλήττονται από την φτώχεια και την ανεργία, μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα της Περιφέρειας, για θέματα ασφάλειας και υγείας.

Εφτακόσιοι είναι οι πολίτες στο δήμο Αλμυρού, που εντάσσονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως προκύπτει από την πρώτη καταγραφή του δήμου. Το Σχέδιο Δράσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, απευθύνεται σε φτωχούς, άστεγους,  ανασφάλιστους με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας.

Η δημοτική αρχή Βόλου δεν έχει επεξεργαστεί κανένα σχεδιασμό για την  διαχείριση των απορριμμάτων. Αρνείται να συζητήσει το θέμα, χρησιμοποιώντας κάθε αθέμιτο τρόπο, όπως οι επιθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με την παράταξη «δρόμοι συνεργασίας», χθες βράδυ, σε εκδήλωση. Αναφέρθηκε ότι τα παραγόμενα απόβλητα στον δήμο Βόλου είναι 71.000 τόνοι ετησίως και σε ολόκληρο το νομό 286.938 χιλιάδες, τα οργανικά απόβλητα είναι το 50% της συνολικής παραγωγής, ενώ στον ΧΥΤΑ οδηγείται το 91,355 των αποβλήτων γιατί η ανακύκλωση έχει αποτύχει, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Όπως αναφέρθηκε, η λύση βρίσκεται στην κοινωνική διαχείριση των απορριμμάτων, με αποκέντρωση, με βασική αιχμή την οικιακή κομποστοποίηση.

Σαράντα κιλά αφορολόγητου καπνού συνελήφθη να κατέχει 46χρονος από την Αμφιλοχία, σε περιοχή των Τρικάλων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τον Ιούλιο του 2013 έως χθες είχε διακινήσει 2,5 τόνους. Σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται συνεργάτες του.

Διεκόπη για τις 5 Μαρτίου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας,  η δίκη του Παναγιώτη Βλαστού και άλλων δύο κατηγορουμένων, για την έκρηξη της βόμβας στην πολυκατοικία της οδού Μανδηλαρά, στη Λάρισα.  

Αθώοι κρίθηκαν και οι 25 από Βόλο και Λάρισα, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών. Οι κατηγορούμενοι, οδηγήθηκαν σε δίκη για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, της 27ης Φεβρουαρίου 2011 στα διόδια Μοσχοχωρίου.

Χθες αθωώθηκε επίσης και  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές, που κατηγορούνταν για παράνομη βία, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης του ΠΑΜΕ, για τα «χαράτσια». Η διαμαρτυρία ήταν πανελλήνια, τον Σεπτέμβριο του 2011, σε πολλές πόλεις της χώρας, έξω από τις ΔΟΥ.

Στον Εισαγγελέα Βόλου οδηγείται 37χρονη, γιατί χθες το πρωί επεχείρησε να περάσει ναρκωτικές ουσίες σε συγγενή της,  στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας.

Σοβαρές καταγγελίες κατά της αλυσίδας της πολυεθνικής εταιρείας «Praktiker» στον Βόλο, από τη συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την καταγγελία η πολυεθνική στο υποκατάστημα του Βόλου, προχώρησε σε μείωση αποδοχών των εργαζομένων σε ποσοστό από 15% ως 20%, το τελευταίο έτος.

Περίπου 30 εκ. ευρώ τα κέρδη από τον μύλο των Ξωτικών, για τον Δήμο Τρικκαίων. Παράλληλα καταγγελίες αλλοδαπών που εργάστηκαν στον «Μύλο» και τους οφείλονται χρήματα, μετά από  προφορική συμφωνία, διερευνώνται. 

Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος «Κόσμος και Φύση» καταγγέλλει τη νομιμότητας της Επιτροπής που συγκρότησε ο δήμος Βόλου, για το θέμα διαχείρισης των αδέσποτων και με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλώνει ότι αρνείται τη συμμετοχή εκπροσώπου της σ’ αυτή.

Στην επιστολή ασκείται κριτική στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, για την καθυστέρηση συγκρότησης της Επιτροπής και, μάλιστα, αφού είχε ήδη προχωρήσει στην παράνομη –όπως κρίθηκε και από την αποκεντρωμένη διοίκηση- περισυλλογή ζώων, από πολλές περιοχές της πόλης. 

Ο Συνήγορος του Πολίτη καλείται να χειριστεί τις υποθέσεις των λαϊκών του Βόλου, μετά από καταγγελίες. Πολίτες ζητούν  να επιβάλει με αποφάσεις του τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων, ώστε να διασφαλίζονται τα νόμιμα όρια λειτουργίας των λαϊκών και να αποφεύγεται η παράνομη κατάληψη τμημάτων των παρακείμενων οδών από τους πωλητές των λαϊκών αγορών, τους πάγκους και τα οχήματά τους.

Μουσική παράσταση με τίτλο «Έρωτας στο μεσοπόλεμο», απόψε στις 9:30, στην  Παλιά Ηλεκτρική, στον Βόλο. Επί σκηνής, Έρρικα Πατρικίου, Χρήστος Κωνσταντόπουλος, Ηλίας Χατζόγλου στο πιάνο. Τρία ευρώ το εισιτήριο για άνεργους, μαθητές, φοιτητές και πολύτεκνους, 5 το κανονικό.

«Εσβησε» σε ηλικία 70 χρόνων, ένας μεγάλος ροκάς του Βόλου. Ο Ταξιάρχης Μέρος,  μία από τις πιο γνωστές  μουσικές φωνές Βόλου, Θεσσαλονίκης και Αθήνας την δεκαετία του 70, με επιβαρυμένη υγεία, πέθανε εν πλω από Σκόπελο προς το Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο.

ΠΕΡΙ  ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ για την πτώση των διαχωριστικών γραμμών, στο πρόσωπο του  Προκόπη Παυλόπουλου. «Σημαίνον στέλεχος, πρώην υπουργός της Ν.Δ.  στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Καραμανλικής της πτέρυγας, αποτελεί μια νέα, πολύ σοβαρή εγγύηση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ δίνει στο σύστημα για κινήσεις εντός των πλαισίων από την πλευρά της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας και συμπληρώνει πως είναι επιλογή μιας «πολιτικής σταθερότητας» που αφήνει άθικτους τους πυλώνες του πολιτικού συστήματος, είναι ενσωμάτωση στη λογική της «εθνικής συναίνεσης», της πτώσης των διαχωριστικών γραμμών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54