Δικαστική μάχη Α. Παναγιωταρέα - Δ. Κουτσούμπα - Κινητοποίηση συμπαράστασης στα δικαστήρια

Πλήθος μαζικών φορέων έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους στη Δέσποινα Κουτσούμπα, ενώ καλούν και σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια, στη δίκη που αναμένεται να διεξχαθεί σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου. Παραθέτουμε δύο από τα τελευταία ψηφίσματα που λάβαμε:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

"Η ΠΟΕΙΔΔ καταδικάζει την αγωγή που ασκήθηκε από την Άννα Παναγιωταρέα κατά της συναδέλφου και συνδικαλίστριας έσποινας Κουτσούμπα για «συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου» με ταυτόχρονη διεκδίκηση 15.000 ευρώ. για την «αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής της».

Η Δ. Κουτσούμπα – μέλος του Δ.Σ των Ελλήνων αρχαιολόγων -κατηγορείται για δύο αναρτήσεις της στο Facebook με τις οποίες έθετε ερωτήματα για το θεσμικό ρόλο της Α. Παναγιωταρέα σε έργα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και για την εμπλοκή της στην ανασκαφή της Αμφίπολης.

Η κ. Παναγιωταρέα, δημοσιογράφος και καθηγήτρια ΜΜΕ, με την αγωγή της ομολογεί ότι η «ελευθερία του τύπου δεν είναι αυτοσκοπός» και αρνείται την δημόσια κριτική για τις πράξεις της, μετονομάζοντάς την σε “συκοφαντική δυσφήμιση”.

Η αγωγή εναντίον της έσποινας Κουτσούμπα η οποία είναι στέλεχος του συνδικαλιστικού κινήματος στο Υπουργείο Πολιτισμού αποτελεί προσπάθεια φίμωσης όσων ασκούν κριτική στις πράξεις της πολιτικής ηγεσίας και δεν είναι μια προσωπική υπόθεση. Στρέφεται εναντίον του δικαιώματος των εργαζομένων να κρίνουν και να ελέγχουν τις πράξεις της εξουσίας επί του αντικειμένου της εργασίας και των αρμοδιοτήτων τους.

Η ΠΟΕΙΔΔ δηλώνει τη στήριξή της στη έσποινα Κουτσούμπα και την κάθετη αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, και θα βρίσκεται δίπλα της την Πέμπτη 7-5-2015 στα δικαστήρια της Eυελπίδων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της".


ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ:

 "Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των εργαζομένων
και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων θα πέσει στο κενό.
 
Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να σταθούν  στο πλευρό της Δ. Κουτσούμπα στην εκδίκαση της υπόθεσης στις 7 Μαΐου (Δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 4).
Για τη διευκόλυνση των μελών να παραστούν στο δικαστήριο το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων προκηρύσσει Στάση Εργασίας στις 7 Μαΐου,
από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη της βάρδιας".
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54