Κορυδαλλός: Αντιφασιστική κινητοποίηση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσυγκέντρωση στον Κορυδαλλό, με στόχο να συγκροτηθεί διαδήλωση από το γήπεδο της Προοδευτικής μέχρι τα δικαστήρια, όπου θα διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής. Πλήθος φορέων, συνδικάτων, πολιτικών οργανώσεων, δημοτικών κινήσεων, κοινοτήτων μεταναστών και άλλων συλλογικοτήτων, συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Υπενθυμίζουμε το κάλεσμα της κίνησης ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ): "Η κινητοποίηση την πρώτη μέρα της δίκης των ναζί της Χρυσής Αυγής επέβαλε να ξεκινήσει η δίκη και να συνεχιστεί στις 7 Μάη. Χιλιάδες εργαζόμενοι που πήραν μέρος στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και άλλων σωματείων, οι δημότες του Κορυδαλλού, φοιτητές, μαθητές, ΑμεΑ, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσαν δυναμικό παρών στο κάλεσμα του αντιφασιστικού κινήματος.

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής έδειξαν για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο με τους τραμπουκισμούς σε βάρος των μαρτύρων στη δίκη, φίλων της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Η Αστυνομία υπερασχολήθηκε με το να πιέζει το αντιφασιστικό συλλαλητήριο και έδωσε την κάλυψη για να εφορμούν οι λιγοστοί ναζί από σημείο που τους προστάτευε ανοικτά. Δεν συνέλαβαν κανένα!

Το δικαστήριο ξεκίνησε με την ανάγνωση του καταλόγου των μαρτύρων της εισαγγελίας σ’ ένα χώρο που δεν εξασφαλίζει τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης, με ανοικτή πρόσβαση στο κοινό και δημοσιότητα. Η Αστυνομία είναι αυτή που καθόριζε την είσοδο! Ακούστηκε το αίτημα της μεταφοράς στο Εφετείο από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής και τον δήμαρχο
Κορυδαλλού.

Είναι σκάνδαλο ότι ο υπουργός Παιδείας Κουράκης που υπόσχονταν ότι θα εμφανιστεί στη δίκη για να ζητήσει μεταφορά λόγω και των πανελληνίων εξετάσεων, μεθοδεύει τη μεταφορά εξακοσίων μαθητών της Γ´ Λυκείου από το φυσικό χώρο του σχολείου τους προς άλλα σχολεία σε περιοχές του Κερατσινίου κ´ του Περάματος! Μετακινεί εκατοντάδες μαθητές αντί μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μεταφέρουν την δίκη στο Εφετείο Αθηνών.

Οι αρχηγοί των ναζί απείχαν από την δίκη, τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και οι περισσότεροι βουλευτές. Τα παχιά λόγια ότι θα δώσουν τη μάχη για να καταπέσει η δήθεν σκευωρία πήγαν
περίπατο και επέστρεψαν στη πάγια αντιμετώπιση τους, την προσπάθεια να διαχωρίσουν τις ευθύνες τους από τα κατώτερα «εκτελεστικά» όργανα του παραστρατιωτικού μηχανισμού των
ταγμάτων εφόδου.

Είναι ναζί φονιάδες όχι απλά θερμοκέφαλοι εγκληματίες!

Δεν πρέπει να ξεγελάει κανέναν αυτή η ταχτική. Πάει χέρι-χέρι με την προσπάθεια δηλ. να εμφανιστούν σαν «νόμιμο κόμμα» και προσφέρει μάλιστα στήριξη στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως «αντιμνημονιακή δύναμη»! Ο ναζισμός της Χρυσής Αυγής είναι το κίνητρο πίσω από κάθε έγκλημα που διέπραξαν οι Ρουπακιάδες. Δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς ρατσιστικές
και φασιστικές επιθέσεις κατά συνδικαλιστών, μεταναστών, Ρομά, ομοφυλόφιλων, αναπήρων. Ο ναζισμός δεν μεταλλάσσεται. Αντίθετα, πρέπει να αποκρούσουμε τις προσπάθειες να διασωθούν διότι τάχα μεταλλάσσονται σε κανονικό κοινοβουλευτικό κόμμα.Με τη δύναμη των απεργιών και των συλλαλητηρίων θα νικήσουμε!Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε αναθέτοντας στη δικαιοσύνη εν λευκώ την διεξαγωγή της δίκης! Μια τέτοια δήθεν ουδέτερη στάση αφήνει το έδαφος για να τρομοκρατούν οι ναζί τους μάρτυρες και να επιβάλουν τους δικούς τους όρους στη δίκη.

Η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ ήταν καταλυτική στη πρώτη μέρα της δίκης γι αυτό και απομόνωσε παραπέρα τους φασίστες και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ.

Στις 7 Μάη θα κριθεί η δυνατότητα πλήρους παρουσίας στην εκδίκαση της υπόθεσης των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής που υπερασπίζονται τα θύματα των δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής. Ζητάμε να ακουστεί η φωνή του αντιφασιστικού κινήματος για την κατηγορία της συγκρότησης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Το αντιφασιστικό κίνημα ενωμένο χρειάζεται να συνεχίσει τη μάχη για να μην πέσουν στα μαλακά οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και να γίνει η δίκη στο Εφετείο Αθηνών. Με την ίδια ορμή, στις 7 Μάη κλιμακώνουμε!".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54