Η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική οργάνωση στο Εμπόριο (UNI Europa Commerce) για τις ΣΣΕ και την αύξηση του κατώτατου μισθού

Στην υποστήριξη της UNI Europa Commerce προς τους Έλληνες εργαζόμενους, αναφέρεται η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας.


Όπως αναφέρει η ΟΙΥΕ: "Με ψήφισμα, που εγκρίθηκε ομόφωνα στο πρόσφατο  Ευρωπαϊκό της Συνέδριο (Γκντάνσκ, Πολωνία 1-3 Ιουνίου 2015), η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική οργάνωση στο Εμπόριο (UNI Europa Commerce), στο οποίο συμμετείχαν 31 εθνικά συνδικάτα από 23 χώρες,  εκφράζει την πλήρη υποστήριξη στον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων και της ΟΙΥΕ για την επανακαθιέρωση των εθνικών και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με δεσμευτικό χαρακτήρα, καθώς και την αύξηση των κατώτατων μισθών στα προ κρίσης επίπεδα (751 €).

Η UNI στο ψήφισμα της αναφέρεται στην πρόσφατη συνάντηση του Υπουργού Εργασίας με το Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), εκφράζει τη στήριξή της στη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τα παραπάνω ζητήματα και επισημαίνει ότι είναι εξαιρετικής σημασίας  η συμμόρφωση της χώρας με τα διεθνή εργασιακά πρότυπα.

Στην κατεύθυνση αυτή, η UNI και τα συνδικάτα μέλη της από όλη την Ευρώπη θα εργαστούν από κοινού με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με στόχο να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους στον κλάδο του Εμπορίου, αλλά και συνολικά.
Σημειώνεται ότι, η UNI είναι παγκοσμίως μια από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, εκπροσωπώντας 900 συνδικάτα-μέλη από όλο τον κόσμο με πάνω από  20 εκατ. εργαζόμενους. Στην Ευρώπη, η UNI Europa έχει 320 συνδικάτα-μέλη με 7 εκατ. εργαζόμενους".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54