ΓΓΑ : «Άστοχες ενέργειες, απαράδεκτες συμπεριφορές»

Η ΕΜΟΕ - επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και – ανακοίνωσε την δημιουργία μουσείου ολυμπιονικών στο ΟΑΚΑ. Αντιδράσεις από τη ΓΓΑ.


Κείμενο: Γιώργος Καντζιλιέρης

Δυσαρέσκεια και έντονες επικρίσεις προκάλεσε στη ΓΓΑ η ανακοίνωση της Ένωσης Μεταλλιούχων Ολυμπιονικών Ελλάδας, περί αντίστροφης μέτρησης για τη δημιουργία του Μουσείου Ελλήνων Ολυμπιονικών, στην αίθουσα «Κασιμάτης» (ΟΑΚΑ). Για άστοχες ενέργειες και απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου στην ΕΜΟΕ αλλά και στο ΔΣ του ΟΑΚΑ, Π. Γαλακτόπουλου, κάνουν λόγο στελέχη της ΓΓΑ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Μεταλλιούχων Ολυμπιονικών Ελλάδας, επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, και τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με το Μουσείο Ελλήνων Ολυμπιονικών. Το οποίο, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΜΟΕ, «θα έχει την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας».
Όπως ανέφερε ο Π. Γαλακτόπουλος: «Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το "Μουσείο Ελλήνων Ολυμπιονικών". Έχει επιλεγεί και εγκριθεί ο χώρος που θα γίνει το Μουσείο, η αίθουσα "Κασιμάτης" στο ΟΑΚΑ, έχει ολοκληρωθεί η αρχική μελέτη, αλλά και η οικονομοτεχνική μελέτη».


Όταν τα παραπάνω γεγονότα έγιναν γνωστά στη ΓΓΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν δύο αντιδράσεις. Αρχικά θεώρησαν ότι πρόκειται για κακόγουστη φάρσα. Και εξέφρασαν την έντονη δυσπιστία τους για τη βασιμότητα της είδησης. Όμως, όταν είδαν το σχετικό δελτίο Τύπου, δεν μπορούσαν να κρύψουν την έντονη δυσαρέσκεια τους. «Πως είναι δυνατόν να έγινε αυτό το πράγμα. Ποιος ενέκρινε το χώρο;
Πως αποφασίζουν κάποιοι, χωρίς την έγκριση της ΓΓΑ» ήταν η απορία που εκφράστηκε.

Η αντίθεση τους (δηλώνουν πως) αφορά, πρώτιστα την ουσία. Η αίθουσα «Κασιμάτης», όπως επισήμαναν, αποτελεί αναντικατάστατο κρίκο στη λειτουργία του ΟΑΚΑ. Πρόκειται για βασικό εργαλείο και παραγωγής εσόδων. Είναι η εγκατάσταση που υποστηρίζει τεχνικά τις συναυλίες, έλεγαν χαρακτηριστικά. «Ποιος, πως, πότε και γιατί αποφάσισε ότι θα αλλάξει χρήση», αναρωτήθηκαν.

Αλλά και τη διαδικασία. «Η ενημέρωση μας ήταν - κάποια στιγμή, ακροθιγώς, μεταξύ άλλων θεμάτων - προφορική και αφορούσε γνωστοποίηση προθέσεων. Ποτέ δεν δώσαμε έγκριση για υλοποίηση της δημιουργίας μουσείου και ειδικά στο χώρο αυτό. Και σαν να μην φτάνει αυτό "βγάζουν μπροστά" τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για ποιο λόγο; Για να μας αναγκάσουν να αποδεχτούμε τετελεσμένα; Είναι, λίαν επιεικώς, άστοχες οι ενέργειες αυτές. Λίγες μέρες, μάλιστα, πριν από την αντικατάσταση των μελών της διοίκησης στο ΟΑΚΑ» ανέφεραν στελέχη της ΓΓΑ.

Επίσης, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την εμπλοκή - από τον πρόεδρο της ΕΟΜΕ και του ΟΑΚΑ - του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί κάποιοι να εκμεταλλεύονται την ευαισθησία του για τον αθλητισμό. Δεν μπορεί κάποιοι να του αποκρύπτουν βασικές παραμέτρους της υπόθεσης και ουσιαστικά να τον χρησιμοποιούν. Είναι ντροπή» ήταν η τοποθέτηση τους.

Στο δελτίο Τύπου της ΕΜΟΕ, υπάρχει και ο ισχυρισμός πως ο πρόεδρος της, «τους τελευταίους μήνες είχε την ευκαιρία να ενημερώσει προσωπικά για το Μουσείο, πρώτα τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και ακολούθως τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, την Αναπλ. Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, την Περιφερειάρχη ΡέναΔούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο και όλοι τους ήταν θετικοί».

Στελέχη της ΓΓΑ, διέψευσαν κατηγορηματικά ότι (τουλάχιστον) ο υφυπουργός αθλητισμού, δήλωσε θετικά διακείμενος στη δημιουργία του μουσείου στο συγκεκριμένο χώρο. Και (με προφανή στόχο) ανακάλεσαν στη μνήμη τους παλιότερο δελτίο Τύπου (του ΟΑΚΑ;). Όπου - όπως υποστηρίζουν - συγκυριακό αντάμωμα σε διάδρομο, του προέδρου στο «Σπύρος Λούης» με τον υφυπουργό αθλητισμού και εθιμοτυπική ανταλλαγή ευχών, είχε παρουσιαστεί σαν συνάντηση με αναλυτική συζήτηση. Μάλιστα (προς επιβεβαίωση;) υπήρχε και σχετική φωτογραφία. Όχι όμως των δύο παραγόντων μαζί αλλά ξεχωριστή του καθενός.

πηγή: dailygoal.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54