Eργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία: Απεργία την Παρασκευή 1 Ιούλη

Απεργούν την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία με απόφαση της Ομοσπονδίας τους και τη στήριξη των σωματείων εργαζομένων Αθήνας και Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ με ισχύ κλαδικής συλλογικής σύμβασης, η οποία έρχεται να προστεθεί στην κατάπτυστη σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) το 2012 και να δώσει «ένα ακόμα βάρβαρο χτύπημα στη ζωή και τα δικαιώματά μας».

Ενδεικτικά, η απόφαση του ΟΜΕΔ: «Καταργεί το επίδομα εξομάλυνσης. Απαιτεί να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι αναδρομικά στους εργοδότες το επίδομα εξομάλυνσης για το 2016, που αντιστοιχεί σε ποσά από 900 - 3.000 ευρώ! Επιβάλλει νέα μείωση στο βασικό μισθό -0,5%. Καταργεί το 5νθήμερο και επιβάλλει το 6ήμερο. Παγιώνει τον απαράδεκτο μισθολογικό διαχωρισμό νέων και παλιών εργαζόμενων», σημειώνουν τα κλαδικά σωματεία.

Την ημέρα της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) στο «ΥΓΕΙΑ» (Μαρούσι), ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί και γίνονται εξορμήσεις και συζητήσεις σε χώρους δουλειάς.

Τα σωματεία απαιτούν: Να αποσυρθεί η απόφαση του ΟΜΕΔ. Μία σύμβαση για όλο τον κλάδο, που θα έχει υποχρεωτική ισχύ. Κλαδική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς με κάλυψη των απωλειών. Επαναφορά ειδικών ωραρίων και αδειών. Κανένας διαχωρισμός νέων και παλιών εργαζομένων.



πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30/06/2016 - 15:30