Ο #COVID19 δεν είναι γρίπη προειδοποιεί ο Π.Ο.Υ - Συνεχίζεται η έξαρση στις ΗΠΑ - Ανησυχία και στην Ευρώπη

Ο ιός δεν συμπεριφέρεται σαν τη γρίπη που συνηθίζει να ακολουθεί εποχικές τάσεις, προειδοποιεί ο ΠΟΥ.
Οι ΗΠΑ κατέγραψαν 1.592 θανάτους σε 24 ώρες,στον βαρύτερο απολογισμό από τα μέσα του Μαΐου. Η Ισπανία φαίνεται να έχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη και αρκετές χώρες έχουν εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία. Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η πανδημία στην Αυστραλία, με θύματα και στην ελληνική κοινότητα.
Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι τα ημερήσια κρούσματα κατά μέσο όρο φτάνουν τις τελευταίες ημέρες τα 560, ενώ στις αρχές Ιουνίου ήταν 350. Ανακοίνωσε μάλιστα, λίστα με 130 χώρες υψηλού κινδύνου, στην οποία δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

Το τελευταίο 24ωρο  έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, ενώ εντοπίστηκαν άλλα 684 κρούσματα, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 9.128 νεκρούς επί συνόλου 206.926 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Στο Βέλγιο την ανησυχία του για την εξέλιξη του κορονοϊού εξέφρασε ο πρώην εκπρόσωπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Εμμανουέλ Αντρέ, μιλώντας στη βελγική τηλεόραση.

«Γνωρίζουμε επίσης ότι θα υπάρξει σειρά κυμάτων μετά την επιστροφή από τις διακοπές. Επομένως, αναμένουμε να έχουμε πολλά ζητήματα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού» τόνισε ο Εμμανουέλ Αντρέ, προσθέτοντας ότι αναμένονται «δύσκολες εβδομάδες και μήνες».

Για την περίπτωση της Αμβέρσας, όπου παρουσιάστηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 500%, ο κ. Αντρέ ανέφερε ότι «αυτό που λείπει από τα μέτρα στην Αμβέρσα, είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών».

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 23.30 μέχρι τις 6 το πρωί.

Σε αυστηρά μέτρα προχωρούν στην Ισπανία. Καταγράφεται σημαντική έξαρση του ιού κυρίως σε Καταλονία,  Αραγονία και Μαδρίτη.Στην ισπανική πρωτεύουσα  θα είναι υποχρεωτική η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους από την Πέμπτη, με εξαίρεση τα παιδιά κάτω των έξι ετών.

Επίσης, θα περιοριστούν τα άτομα στους αίθριους χώρους καταστημάτων εστίασης σε ομάδες το πολύ δέκα ατόμων. Το μέτρο θα ισχύσει σε πάρκα και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Τα μπαρ, οι ντισκοτέκ και οι εξωτερικοί χώροι εστιατορίων θα δέχονται πελάτες μέχρι τη 1 τη νύχτα και θα κλείνουν στη 1:30.

Η Ισπανία είναι ασφαλής προορισμός  δηλώνει έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρία Χεσούς Μοντέρο, προσθέτοντας ότι το σύστημα υγείας έχει προετοιμαστεί και ενισχυθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ιό και τις νέες εστίες».

Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν λιγότερα από 300 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, για πρώτη φορά έπειτα από μία εβδομάδα και κάτι.

Ο αριθμός των μολύνσεων ανήλθε σε 295 τις προηγούμενες 24 ώρες, έναντι 384 την προηγουμένη. Η πολιτεία κατέγραψε άλλους εννέα θανάτους το προηγούμενο 24ωρο, οι επτά εκ των οποίων συνδέονταν με γηροκομεία.

Συνολικά, η Αυστραλία θρηνεί 176 ανθρώπους επί συνόλου περίπου 15.000 επίσημα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.



ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54