© Reuters

Βαρουφάκης: Ελπίζω ότι θα έχουμε «άσπρο καπνό»

Την πεποίθηση ότι στο τέλος θα έχουμε «άσπρο καπνό» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προσερχόμενος στο χώρο όπου θα συνεδριάσει το Eurogroup και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα γίνουν εποικοδομητικές συζητήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διανύσει τα 10 επιπλέον μίλια της διαδρομής και τώρα αναμένει από τους εταίρους της να τη συναντήσουν, διανύοντας μόλις το ένα πέμπτο της διαδρομής που διένυσε η Ελλάδα.

Κατά την είσοδό του στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε στη σημασία να υπάρχει εμπιστοσύνη από όλες τις χώρες της Ε. Ε. τονίζοντας ότι είναι όλοι αποφασισμένοι να πάρουν στα σοβαρά τις διαπραγματεύσεις αυτές.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και οι εταίροι της να αισθάνονται καλά με την Ελλάδα στο ευρώ», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση και συμπλήρωσε ότι «η λύση βρίσκεται στις πρωτεύουσες και το Παρίσι έχει να παίξει ένα ρόλο, όλος ο κόσμος εργάζεται για μια λύση, θα δούμε που θα οδηγήσει αυτό».

Την επιθυμία για μια γρήγορη λύση στις συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, εκτιμώντας πως η εσπευσμένη απόρριψη από μέρους του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε της πιο πρόσφατης ελληνικής πρότασης ήταν «υπερβολική».

«Βρίσκω ότι πρέπει να είναι κανείς σκληρός σε ό,τι αφορά πραγματικά ζητήματα, αλλά να αναζητεί έναν τρόπο συνεννόησης με τον άλλο», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος και επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά αξίζει να της δοθεί κάποια υποστήριξη.



Σχετική Είδηση:
Στις 5:30 μ.μ η έναρξη του Eurogroup

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20/02/2015 - 18:06