Αποτίμηση των χαμηλών ποσοστών στη ΔΗΜΑΡ

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό για τη «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία». Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα. Μέσα από το σύνολο των προβλεπόμενων διαδικασιών, θα συζητήσουμε το μήνυμα των εκλογών και τις αιτίες του αποτελέσματος. Η «Δημοκρατική Αριστερά –Προοδευτική Συνεργασία» είναι και θα είναι παρούσα προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας.». Με αυτή τη δήλωση υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης την κάθετη πτώση των εκλογικών ποσοστών του κόμματος, την ώρα που στελέχη της παράταξης θέτουν ζήτημα έκτακτου συνεδρίου και προφανώς ηγεσίας.

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, σχολιάζοντας το exit poll για τις ευρωεκλογές είπε ότι «θα προτιμούσα να δω ένα πραγματικό αποτέλεσμα, αλλά αν είναι αυτό, είναι καταστροφικό για την παράταξη». Αργότερα, πρόσθεσε δε ότι θα πρέπει πλέον η ΔΗΜΑΡ να δει την προοπτική μιας ευρύτερης κεντροαριστεράς συνεργασίας.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός ζήτησε άμεσα έκτακτο συνέδριο του κόμματος τονίζοντας: «Καταδεικνύεται περίτρανα η πολιτική αποδοκιμασία των επιλογών της ηγετικής ομάδας του κόμματος».
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26/05/2014 - 01:13