Π. Σκουρλέτης: Αυτογκόλ να υπερηφανεύεστε για το μαύρο της ΕΡΤ

Στην προσπάθειά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κ. Καραγκούνης, να υπερασπιστεί τις ιδιωτικοποιήσεις της κυβέρνησης υπέπεσε σε αυτογκόλ όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.



"Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί. Δεν ήταν χαμένο πέναλτι αυτό, κ. Καραγκούνη. Αυτό ήταν αυτογκόλ για τη δημόσια τηλεόραση. Και δεν μπορείτε να μιλάτε για τηλεόραση στην Ελλάδα όταν έχετε ρίξει μαύρο στη δημοκρατία. Σε ποιο σύγχρονο κόσμο έχουμε δει τέτοια πραξικοπήματα εις βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, όπως το τολμήσατε. Όπως το τόλμησε η ακροδεξιά κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Είναι προκλητικό να μιλάτε για ανταγωνισμό στα ΜΜΕ. Διότι φτιάξατε ένα υβρίδιο τηλεόρασης κατά τα πρότυπα της ΥΕΝΕΔ, με σκάνδαλα και αδιαφάνεια", τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο Π. Σκουρλέτης συνέχισε κάνοντας έναν απολογισμό για τα 12 χρόνια που έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ όπου έχουν αυξηθεί τα τιμολόγια κατά 102% στους καταναλωτές και κατά 75% στη βιομηχανία. Η μερική ή μειοψηφική ιδιωτικοποίηση της που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα, δεν έχει επιφέρει πτώση των τιμών. Σε αυτό συνηγορεί και η διεθνής εμπειρία, πλην της Αγγλίας που μόλις τα τελευταία χρόνια μετά από μια μακρά περίοδο αύξησης των τιμών, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις υπάρχουν χειρότερες και πιο ακριβές υπηρεσίες για τον καταναλωτή με εκτεταμένα μπλακάουτ.

"Η ΔΕΗ είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα" είπε και ανέφερε τα σκάνδαλα της Power Hellas, Εnerga "που φάγανε τα λεφτά του κοσμάκη". "Απλά και μόνο για να ικανοποιήσουμε ένα νεοφιλελεύθερο δογματισμό που δεν ανέχεται να υπάρχουν δημόσια αγαθά", επιλέγεται να διαμελιστεί σε πολύ χαμηλές τιμές, η υπάρχουσα δημόσια υπηρεσία και να χαριστεί κάτω από ευνοϊκότατους όρους στους ιδιώτες".

"Είναι επιλογή προς όφελος της κοινωνίας να δώσουμε μπιρ παρά τα εργοστάσια παραγωγής χωρίς να επενδύσουν και θα πάρουν και προίκα τους καταναλωτές; Ενίσχυση, πριμοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων. Πόσο αναπτυξιακό είναι αυτό;" ρώτησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε ότι "ο κατακερματισμός της ΔΕΗ την καθιστά ανάπηρη", με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να παίξει το ρόλο της ως αναπτυξιακό εργαλείο. Απ' την άλλη μεριά, είναι δεδομένο ότι οι σχέσεις εργασίας θα αλλάξουν όπως άλλωστε συμβαίνει μετά από κάθε ιδιωτικοποίηση, όπου γίνεται μια άνευ προηγουμένου εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Πηγή: Η Αυγή

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54