Συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικας στο υπ. Οικονομικών



Ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, η νέα κινητικότητα χωρίς απολύσεις και ο νέος τρόπος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, που πρέπει να είναι έτοιμος έως το τέλος του 2014, βρέθηκαν  σύμφωνα με πληροφορίες  στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύμισης Κ. Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών,  που έληξε πριν από λίγο. Στη συνάντηση συμμετείχε και η  υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης  ήταν ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, η νέα κινητικότητα χωρίς απολύσεις και ο νέος τρόπος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει  να είναι έτοιμος έως το τέλος του 2014.

Παράλληλα, κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι το υπουργείο δεν έχει υποχρεώσεις όσον αφορά στα προαπαιτούμενα μέτρα, καθώς το ζήτημα της άρσης των διοικητικών βαρών βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση. Σημειώνεται ότι, στην αποστολή της τρόικας έχει πλέον ενσωματωθεί και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ο οποίος ήταν στην Ουκρανία για την επίβλεψη του εκεί προγράμματος του ΔΝΤ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12/07/2014 - 12:57