Βενιζέλος: Ανοιχτή η κυβέρνηση σε υποψηφιότητες για την Προεδρία εκτός πολιτικής

Στην προετοιμασία ενός συνασπισμού κομμάτων που θα συγκυβερνήσουν αναφέρεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο «Ρόιτερς», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προταθεί για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ένα μη πολιτικό πρόσωπο.

Από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τόνισε με βάση τις δημοσκοπήσεις πως «δεν είναι δυνατός ο σχηματισμός μονοκομματικής κυβέρνησης. Είναι απολύτως απαραίτητο να προετοιμάσουμε ένα συνασπισμό». Τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών με το επιχείρημα της σταθερότητας, που επιτρέπει τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, λέγοντας ότι «η εθνικά ορθή επιλογή είναι να προστατεύσουμε τη σταθερότητα και να εκλέξουμε νέο Πρόεδρο ως αποτέλεσμα μιας συναινετικής διαδικασίας».

Εξέφρασε την άποψη ότι οι συζητήσεις για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να αρχίσουν το Φλεβάρη και υποστήριξε πως θα βρεθούν οι 180 βουλευτές, λέγοντας πως «είμαι αισιόδοξος γιατί η κοινή γνώμη... είναι κατά των πρόωρων εκλογών. Η μεγάλη πλειοψηφία καταλαβαίνει πολύ καλά την ανάγκη να προστατεύσουμε την πολιτική, κυβερνητική σταθερότητα».

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, ανέφερε ότι «ο κατάλογος για τη θέση του Προέδρου είναι πολύ περιορισμένος» και πως η κυβέρνηση δεν αποκλείει ο υποψήφιος να μην είναι πολιτικός, λέγοντας πως «υπάρχουν κάποια σενάρια, αλλά είμαστε απολύτως ανοιχτοί».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54