Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για το πώς βλέπουν οι αγορές την Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε την εικόνα που έχουν οι αγορές για την Ελλάδα. «Η αντιπολίτευση υπονομεύει ευθέως την σταθερότητα της χώρας και οι αγορές αντέδρασαν εις βάρος της χώρας» ανέφερε ο πρωθυπουργός ο οποίος καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες και επηρεάστηκαν οι αγορές. Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πολιτική ανωμαλία. «Θέλουν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν εκλογές τώρα γιατί ξέρουν ότι λίγο αργότερα θα είναι γι' αυτούς πολύ αργά» είπε και επισήμανε «Ό,τι δίνεται σήμερα δεν κινδυνεύουμε να το χάσουμε αύριο».

 

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλούσε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενόψει και της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου, χαρακτήρισε πρωτοφανές το αδιέξοδο στο οποίο η κυβέρνηση οδηγεί τον τόπο, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για προσφυγής στις κάλπες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε συγκεκριμένα:

«Mετά το φιάσκο των Παρισίων και το φιάσκο του Βερολίνου, ήρθε και το φιάσκο της Ουάσινγκτον για να επιβεβαιώσει την εικονική πραγματικότητα του Success story και να φανερώσει τη δραματική αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά. Προχθές στη Βουλή ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να σταματήσει τους σχεδιασμούς της κλιμάκωσης της έντασης και. της προσπάθειας αποσταθεροποίησης.

Του ζήτησα τη συντεταγμένη και ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Προτίμησε την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας της αποσταθεροποίησης.

Στη γραμμή Σαμαρά, τα κυβερνητικά στελέχη επαναφέρουν σενάρια που βάζουν σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποσταθεροποιήσει τη χώρα».

A. Μαραθιάς

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16/10/2014 - 10:55