Π. Σκουρλέτης: Ο εισαγγελέας πρέπει να καλέσει τον Σαμαρά

Στα άκρα η πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα περί χρηματισμού βουλευτών.

Ο Π. Σκουρλέτης μιλώντας στον Real Fm 97.8 υποστήριξε πως η δικαιοσύνη θα έπρεπε να καλέσει και τον Πρωθυπουργό καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας ουδέποτε μίλησαν για αργυρώνητους βουλευτές.

«Θα πάω να καταθέσω μια σειρά από αρθρογραφίες συνεντεύξεις και πρακτικά από την βουλή, δηλαδή δημόσιες αναφορές πάνω σε αυτό το ζήτημα. Στο πλαίσιο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης είναι απολύτως θεμιτό το να κάνει κάποιος μια αναφορά σε ένα δημοσίευμα. Γιατί ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε για αργυρώνητους βουλευτές, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε κάτι τέτοιο; Γιατί δεν τον καλεί ο εισαγγελέας τον κ. Σαμαρά;» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε «ο Πρωθυπουργός μίλησε στην βουλή για νταραβέρι των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν πρέπει να τον καλέσει η δικαιοσύνη, να μας πει τι εννοεί;»

Η κυβέρνηση προσπαθεί "να δημιουργήσει όξυνση για να συγκαλύψει το καινούργιο φιάσκο που υπήρξε με την αφήγηση περί αποχώρησης από το μνημόνιο", τόνισε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας σήμερα και στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα fm".

"Οι υποκριτικές δηλώσεις, όπως αυτές που έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος χθες για τα ATM που θα μείνουν άδεια, ουσιαστικά αποτελούν μια συνειδητή επιλογή εκ μέρους της κυβέρνησης για να μπορέσει να καλύψει το «κάζο» που έπαθε με το ΔΝΤ", πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο που πήρε το 2013 η ΝΔ, ύψους περίπου 13 εκατ, δήλωσε: "Αν δεν κάνω λάθος, το ύψος προκύπτει από τον ισολογισμό. Αν το αυξημένο νούμερο οφείλεται σε νέο δάνειο ή στη μη εξυπηρέτηση του δανείου, οπότε κεφαλαιοποιήθηκαν οι τόκοι, οφείλουν να μας το εξηγήσουν".

Πηγές: Real.gr, Η Αυγή

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54