ΔΗΜΑΡ: Γκρεμίζει τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ, στροφή σε ΣΥΡΙΖΑ

Να μην προχωρήσει ο διάλογος που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο με το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, αλλά να συνεχιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τα μέλη του οργάνου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να συνεχισθεί ο διάλογος για την προοδευτική διακυβέρνηση με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας».

Η πλειοψηφία έκανε δεκτή την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη και αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί ο διάλογο  με το ΠΑΣΟΚ,  λόγω της σύμπλευσής του με τη Ν.Δ. και της επιλογής του να συνεχίζει να συνυπηρετεί τις ασκούμενες πολιτικές.

Έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν συμφώνησαν, επιμένοντας ότι ο διάλογος θα πρέπει να γίνει και να συνεχιστεί με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβερνητικής πρότασης.

Με τη θέση της μειοψηφίας συντάχθηκε και ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι «η Δημοκρατική Αριστερά, πρέπει και οφείλει να επιμείνει και να αναβαθμίσει το διάλογο που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού κέντρου με στόχο τη μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού προς την προοδευτική κατεύθυνση  και τη διαμόρφωση συσχετισμών για την προοδευτική – δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31/10/2014 - 13:45