Παπανδρέου – Από το Καστελόριζο έταζε απάνεμα λιμάνια – Τώρα τελειώνει το ΠΑΣΟΚ και «απειλεί» (;) με συθέμελη αλλαγή

papandreou_Kollaz_4Οι πληροφορίες που έμοιαζαν με κακόγουστο αστείο, επιβεβαιώθηκαν. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 ανακοινώνει επίσημα τη δημιουργία νέου κόμματος παρουσιάζοντας στο μουσείο Μπενάκη την ιδρυτική διακήρυξη του « Κινήματος » του. Και, φυσικά, ρίχνει το χώμα στην πολιτική «ταφόπλακα» που είχε αρχίσει να πέφτει πάνω από το ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμη από τις ευρωεκλογές του 2014. Όμως, στην ιστορία ο περιβόητος ΓΑΠ θα μείνει για μια ημερομηνία: την 23η Απριλίου 2010, όταν από το Καστελόριζο ανακοίνωσε την απόφαση του να «πετάξει» την χώρα στον « Καιάδα » του μνημονίου.

Επειδή, οι Έλληνες πολίτες είμαστε μαλ… αλλά όχι σε βαθμό «πιθήκου», τουλάχιστον στην πλειονότητα θέλουμε να πιστεύουμε (ζητάμε ταπεινά συγνώμη για την μεταφορά αυτή προς αυτά τα συνετά και αγαπητά ζώα) και επειδή οι μνήμες είναι «κοντές», λίγο πριν τις πρόωρες εθνικές εκλογές αξίζει να θυμόμαστε τις μοναδικές στιγμές των «μνημονιακών» ηγετών. Και φυσικά στα best of του συγκεκριμένου, του «τζέφρι» ή ΓΑΠ, στην κορυφαία θέση, είναι το video με τον πρώην πρωθυπουργό να ανακοινώνει από το Καστελόριζο την απόφαση του η χώρα να περάσει μέσα στη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 50 ετών και να μπει σε καθεστώς επικυριαρχίας.

papandreou_47

Γ. Παπανδρέου – 23 Απριλίου 2010 – Καστελόριζο – video

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα συνδράμουν αποφασιστικά ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά (…) Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία. Μια νέα Οδύσσεια για τον ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο. Ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά (…) Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία (…) και ανάπτυξη για όλους»

Δείτε το video



πηγή: www.nez.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03/01/2015 - 18:53