© Eurokinissi

Σε ακατάσχετη παροχολογία ο Πρωθυπουργός στη διακαναλική παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων & Ανάπτυξης

Σε ασύστολη παροχολογία με υποσχέσεις για σταδιακές φορολογικές μειώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ύψους του ΕΝΦΙΑ, ήδη από το 2015, σε ορίζοντα «ορισμένων ετών» προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας σε διακαναλική σύνδεση το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2021.

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ατύχημα το οποίο δεν θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα. «Εκείνοι είναι ένα ατύχημα που δεν θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα. Θα νικήσουμε τον λαϊκισμό, όχι για να διχάσουμε την Ελλάδα, για να ενώσουμε τον ελληνικό λαό και αυτό θα κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Καλούμαστε να σπάσουμε τα κατεστημένα, όχι να υποταχθούμε στη μοίρα μας. Καλούμαστε να ξεπεράσουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας, όχι να υποταχθούμε στο χειρότερο εαυτό μας. Καλούμαστε τελικά να πετάξουμε ή να βουλιάξουμε.» καλώντας να ανοίξουμε τα... φτερά μας «στον ανταγωνισμό στις παγκόσμιες προκλήσεις στους κόσμους που θέλουν τα παιδιά μας να ζήσουν ή να βουλιάξουμε στο μικρόκοσμο μιας χώρας που ζει το μαρτύριο του Σισύφου που φτάνει ως την κορφή και ύστερα, λίγο πριν, κατρακυλά προς τα πίσω» ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «ο λαϊκισμός θα ηττηθεί οριστικά και η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει επιτέλους».

Μερικά από τα «Θα» του Σαμαρά σύμφωνα με το left.gr:

Θα καταργήσουμε το πόθεν έσχες για την 1η κατοικία 

Από το 2015 σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ - Θα αποδώσουμε τον ΕΝΦΙΑ απευθείας στην τοπική αυτοδιοίκηση 

Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος σε όλη την κλίμακα, στο 33% ο ανώτερος συντελεστής 

Μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, ώστε να φτάσει σε ενιαίο φόρο στο 15% - «και αυτό θυμηθείτε το», τόνισε χαρακτηριστικά

Κατάργηση του πόθεν έσχες για την 1η κατοικία

Στόχος η αύξηση του ΑΕΠ κατά €54 δισ. έως το 2021.


«Θα πω την αλήθεια για το πού βρισκόμασταν», ανέφερε ο Πρωθυπουργός. «Με τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων, ο ΟΟΣΑ κατατάσσει την χώρα στις πρώτες θέσεις των μεταρρυθμίσεων. Έγινε κοσμογονία μεταρρυθμίσεων και τομές μεγάλες σε συνθήκες κρίσεις. Τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης».

Συνοψίζοντας σε άξονες, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε:

«Πρώτον, κλείσαμε τρεις δύσκολους προϋπολογισμούς που επιβεβαιώνονται μέχρι υποδιαστολής και τώρα μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα.

Δεύτερον, ξεκινήσαμε την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για το κράτος. Κάποιοι ονειρεύονται ακόμη και τώρα επανακρατικοποιήσεις που δεν γίνονται πουθενά.

Τρίτον, ψηφίστηκε ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, καλύπτουμε όσα χρειάζεται το κράτος και βγάζουμε και τους τόκους για το χρέος».

Ο κ. Σαμαράς έβλεπε ανατροπές σε όλους τους τομείς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σταδιακές φορολογικές μειώσεις, με ορίζοντα ορισμένων ετών και «χωρίς τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ ηδη από το 2015. 

Ο Πρωθυπουργός συνέδεσε το «πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο» το οποίο εξήγγειλε με προγραμμα «σαρωτικών μεταρρυθμίσεων», με συγκρότηση, στο ίδιο πλαίσιο, ενός «δίκαιου κοινωνικού κράτους».

Ο Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο των προεκλογικών «Θα», ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω μείωση σε μισθούς και συντάξεις, σημειώνοντας ότι πλέον, με την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, ήρθε ο καιρός των... αυξήσεων, ενώ υποσχέθηκε ακόμη και για απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Ο λαός θα διαλέξει τομές, μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει. Επιτέλους», κατέληξε ο Πρωθυπουργός. «Σ' αυτές τις εκλογές δεν θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, θα νικήσει η Ελλάδα με τη Νέα Δημοκρατία».

Σχετική Είδηση:
Π. Σκουρλέτης: Κύριε Σαμαρά τα ψέματα τελείωσαν, η ώρα της κρίσης πλησιάζει

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10/01/2015 - 17:16