Αλ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη: «Αυτοδυναμία για να μην μπορούν να σύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε υπονομευμένες κοινοβουλευτικές συνεργασίες»

«H κρίσιμη ώρα έφτασε. Είναι η ώρα που η Ελλάδα της ελπίδας θα νικήσει τον φόβο», με αυτή τη φράση ξεκίνησε την προεκλογική ομιλία του Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «από τη Δευτέρα μια νέα εποχή ξεκινά. Είναι η ώρα που ο λαός με την ψήφο του θα δώσει στην Ελλάδα μια νέα δύναμη να διεκδικήσει, να αντισταθεί, να διαπραγματευτεί και να σταθεί όρθια στα πόδια της, μετά από πέντε χρόνια καταστροφής».   «Είναι η ώρα που η Αριστερά έρχεται ξανά στο προσκήνιο στέλνοντας το μήνυμα μια νέας λαϊκής ενότητας. Ενός νέου πατριωτισμού. Γιατί όλοι πια καταλαβαίνουν ότι ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «όσο πιο ισχυρός βγει από την κάλπη ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο δυνατή και πιο σταθερή, θα είναι η Ελλάδα».

«Ο κ. Σαμαράς χορεύει μόνος του το χορό του φόβου. Είναι ο μοναδικός πολιτικός που απέμεινε να απειλεί την ίδια του τη χώρα, μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία», ανέφερε σχολιάζοντας την πολιτική της κινδυνολογίας της ΝΔ και του πρωθυπουργού.

«Το μέιλ Σαμαρά  με τις δεσμεύσεις του προς τη τρόικα είναι το μοναδικό τους πρόγραμμα» είπε αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας κι επειδή δεν μπορούν να κρύψουν πια αυτές τις δεσμεύσεις «καταφεύγουν στο τελευταίο χαρτί που τους είχε απομείνει να παίξουν: Το χαρτί του φόβου», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας τον αποκάλεσε πανικόβλητο τον κ. Σαμαρά, ενώ για τους ισχυρισμούς του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει φόρους και θα εξαφανίσει την μεσαία τάξη, δήλωσε ότι πρόκειται για αστεία επιχειρηματολογία με σκοπό την προσωπική του διάσωση από την εκλογική πανωλεθρία που τον περιμένει. Παράλληλα, έκανε λόγο για έξαλλη παρέα της ακροδεξιάς που περιστοιχίζει τον πρωθυπουργό, ενώ διαβεβαίωσε ότι στις 25 Ιανουαρίου θα μπει τέλος στο πάρτι της διαπλοκής και της ανομίας. 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά στο θέμα του χρέους και της λιτότητας, βρίσκει ανταπόκριση σε ολοένα μεγαλύτερα ακροατήρια στην Ευρώπη και σχεδόν όλοι –με εξαίρεση το περιβάλλον δίπλα στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σόιμπλε, «δείχνουν σήμερα συμφιλιωμένοι με την προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα».

«Δεν υποσχόμαστε αυτόματες και μαγικές λύσεις», επεσήμανε, αλλά έχουμε δεσμεύσεις, τις οποίες απαρίθμησε ως εξής: 1) ο αγώνας να αλλάξει πορεία η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, 2) εγγύηση της αξιοπρέπειας για όλους 3) Τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη 4) Δίκαιη φορολογία, με αφορολόγητο στα 12000 ευρώ και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας 5)Τέλος στην διαπλοκή 6)Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις περί του φορολογικού συστήματος είπε πως «κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα» και συμπλήρωσε πως «οι μόνοι που έχουν να φοβούνται είναι οι λαθρέμποροι και οι φοροφυγάδες» για τους οποίους νοιάζεται και προστατεύει ο κος Σαμαράς, όπως τόνισε. «Εμείς νοιαζόμαστε για τη συντριπτική πλειοψηφία, για το 99% των φορολογουμένων, η ΝΔ για το 1%».

«Από τη Δευτέρα δεν υπάρχουν για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι. Υπάρχουν πολίτες με ίσα δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις» υπογράμμισε.

«Ζητάμε αυτοδυναμία για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα. Όχι απέναντι στον λαό, που θέλουμε να μας παρακολουθεί και να μας ελέγχει σε κάθε μας βήμα, αλλά απέναντι στα συμφέροντα, απέναντι σε όλους αυτούς που έχοντας πια αποδεχτεί την ήττα τους, προσδοκούν να σύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε υπονομευμένες κοινοβουλευτικές συνεργασίες» τόνισε.

«Η Ελλάδα προχωράει Η Ευρώπη αλλάζει Η Ελπίδα έφτασε. Είναι ήδη στα χέρια σας» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Πλήθος κόσμου και εντυπωσιακή συμμετοχή κινημάτων στη συγκέντρωση στο Παλέ Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης. Αγωνιστές του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, απεργοί της Coca Cola, εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, απολυμένοι σχολικοί φύλακες, μικρομολογιούχοι και τευτλοπαραγωγοί έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση, στέλνοντας το μήνυμα της νίκης από τη Μακεδονία.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54