«Ευπρόσδεκτο το έκτακτο Eurogroup, θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας εκεί»

Εξέλιξη απολύτως αναμενόμενη από την πλευρά της κυβέρνησης και απολύτως ευπρόσδεκτη χαρακτηρίζουν από το Μαξίμου το «έκτακτο» Eurogroup.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσιάσει εκεί τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτές ανταποκρίνονται στη νωπή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό, με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι οι θέσεις αυτές δεν θα έχουν καμία σχέση με παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, τρόικες, μνημόνια και μέτρα λιτότητας

Στο μεταξύ, στη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του στη Βουλή ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τον αν. υπουργό Εξωτερικών Ε.Τσακαλώτο για τις επαφές που είχαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Φρανκφούρτη και Βερολίνο. Η ενημέρωση έγινε παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και του υπ. Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη.

Συζητήθηκαν επίσης οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης  και δόθηκαν κατευθύνσεις από τον πρωθυπουργό προς του υπουργούς.

Πηγή: www.avgi.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54