© Eurokinissi

Πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για τη διεξαγωγή εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς του Μνημονίου καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την λήξη της συνεδρίασης του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του.

Όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μαντάς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του προεδρείου της ΚΟ, «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των Μνημονίων» ανέφερε ο κ. Μαντάς.

«Υλοποιούμε συνεπώς τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας» πρόσθεσε.

Σε τέσσερις περιόδους θα αναπτυχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπαγωγή στο καθεστώς των Μνημονίων. Η πρόταση αναμένεται να έχει τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και θα αφορά στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.

Πρώτη περίοδος Οκτώβριος 2009 - Μάιος 2010 (1η δανειακή σύμβαση).

Δεύτερη περίοδος Μάιος 2010 - Νοέμβριος 2011 (2η δανειακή σύμβαση).

Τρίτη περίοδος Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012, (PSI).

Τέταρτη περίοδος Μάιος 2012 - σήμερα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31/03/2015 - 17:27