Μαξίμου: «Σε καλό κλίμα» οι συζητήσεις στο Brussels Group

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνεδρίαση του Brussels Group για τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που κατάρτισε η ελληνική κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι συνεδριάσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η ελληνική κυβέρνηση καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους, δίνοντας στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα θα εντατικοποιήσουν τη διαδικασία συλλογής στοιχείων, ενώ την Τετάρτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Παραγωγικές χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, τις μέχρι τώρα συζητήσεις των ελληνικών Αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν καθώς δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για τη λίστα μεταρρυθμίσεων. Στόχος είναι οι συζητήσεις να καταλήξουν σε έναν «αξιόπιστο και ολοκληρωμένη κατάλογο μεταρρυθμίσεων», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφερόμενη στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, τόνισε πως θα αποτιμήσει την έως τώρα εξέλιξη των συζητήσεων.

Την εκτίμηση ότι Ελλάδα και πιστωτές μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία έως τα τέλη Απριλίου εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Η διαδικασία της εξέτασης του ελληνικού σχεδίου είναι πολύ πολύπλοκη και δεν προβλέπω πρόοδο πριν από το Πάσχα» δήλωσε από τη Μαδρίτη, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία έως τα τέλη Απριλίου, αυτό μου φαίνεται δυνατό», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» απάντησε ο κ. Τουσκ σε ερώτηση σχετική με το αν η ΕΕ είναι έτοιμη για ένα «σχέδιο Β» σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σχέδιο Α, ένα σχέδιο το οποίο θα πρέπει να επιτύχει» πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54