Αλέκος Αλαβάνος: "Το μεγαλύτερο πολιτικό μου λάθος είναι ότι προώθησα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Τσίπρα"

"Το μεγαλύτερο πολιτικό μου λάθος είναι ότι προώθησα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Τσίπρα" ανέφερε σε συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και τη Ζηνοβία Σαπουνά, ο Αλέκος Αλαβάνος. Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση που είχα στη Βουλή. 

"Η πρωτοβουλία της Λαϊκής Ενότητας έδειξε σταθερότητα σε αυτό που υποσχέθηκαν πριν τις εκλογές ότι θα πραγματοποιήσουν" ανέφερε ο Αλέκος Αλαβάνος προσθέτοντας ότι οι βουλευτές εξευτελίστηκαν.
Ο επικεφαλής του Σχεδίου Β ανέφερε ότι "και ο δεξιός, συντηρητικός άνθρωπος θα εκτιμήσει τον Λαφαζάνη και τους συνεργάτες του επειδή έχουν σταθερή άποψη" ενώ για τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε "είχαμε κοινές θέσεις από πριν, όσο αφορά στην οικονομική πολιτική και τους σχεδιασμούς μάλιστα σε μεγάλο βαθμό"

"Μέσα στην Λαϊκή Ενότητα μπορούν να συγκεντρωθούν πολλαπλές δυνάμεις" ανέφερε ο Αλέκος Αλαβάνος προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα δεν είναι Αριστερό ιδεολογικά και είναι πρόγραμμα σωτηρία, για να ανοίξουν θέσεις εργασίας, να υπάρξει βάση για μία ανασυγκρότηση της Ελλάδας ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι και μία μη αριστερή δύναμη μπορεί να υποστηρίξει αυτό το πρόγραμμα. 

Για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας είπε ότι πρέπει να συνεχίσει, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξε και ο ίδιος ευρωβουλευτής και είπε χαρακτηριστικά "στο εξωτερικό οι Έλληνες ντρέπονται να πουν ότι είναι από την Ελλάδα, γιατί αντιμετωπίζουν αλαζονεία και περιφρόνηση από τους ξένους" χαρακτηρίζοντας πλέον την Ελλάδα ως μία χώρα ζητιανιάς. 

Ο Αλέκος Αλαβάνος πρότεινε να μελετηθεί ακόμα και η Τουρκία η οποία έχει το δικό της νόμισμα και ρυθμούς ανάπτυξης που θα ζήλευε η Ελλάδα.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι είναι αναξιόπιστος καθώς είπε ψέματα στον ελληνικό λαό ενώ για τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) είπε ότι δεν έχουν πρόγραμμα, όπως και τα άλλα νέα κόμματα. 

"Μέσα στην Ευρωζώνη δεν μπορείς να διαμορφώσεις ένα δικό σου πρόγραμμα" ανέφερε ο Αλέκος Αλαβάνος προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμα της, κάτι που κάνει η Κίνα, για να γίνει πιο ανταγωνιστική. Έφερε ως παράδειγμα τους νέους λέγοντας "βλέπουμε στην Ελλάδα μία γενιά νέων ανθρώπων που ενώ έχουν σπουδάσει, είναι καταδικασμένοι να μην βρουν ποτέ μία δουλειά".

πληροφορίες από τα parapolitika.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54