Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας θα είναι ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος

Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας θα είναι ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνάντηση που είχε στη Βουλή με τον γνωστό σκιτσογράφο επισφράγησε τη συμμετοχή του δεύτερου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Μετά τη συνάντηση, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» δήλωσε:

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που δίνεται η δυνατότητα να συναντηθώ με τον Στάθη, όχι μόνο σε συγκλίνουσες πολιτικές θέσεις που πάντοτε είχαμε αλλά και σε μια κοινή εκλογική μάχη.

«Σε μια πορεία που θα είναι μακρόπνοη και με στρατηγικά χαρακτηριστικά για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και θα την αλλάξουμε την Ελλάδα» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν είναι πλασμένοι για να ζούνε σκλάβοι. Και το μνημόνιο μας έχει σκλαβώσει» σημείωσε από την πλευρά του ο Στάθης Σταυρόπουλος και πρόσθεσε: Πιστεύω επίσης ότι τα επόμενα χρόνια, η Ευρώπη θα κλυδωνίζεται.


Χθες το απόγευμα, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, αποφασίστηκε και η συνεργασία με το Σχέδιο Β΄του Αλέκου Αλαβάνου.

Μετά τη συνάντηση, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Ενότητας", Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως: «Ήταν ευκαιρία για πολύ πλούσια, φιλική και συντροφική συζήτηση με τον Αλέκο Αλαβάνο. Περιττό να πω ότι με τον Αλέκο Αλαβάνο έχουμε πολύ στενούς δεσμούς για δεκαετίες, με συντροφικούς αγωνιστικούς δεσμούς στην πορεία του χρόνου. Η φιλία και η συντροφική σχέση έχει μείνει όλο αυτό το διάστημα και σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε και να ανοίξουμε τον δρόμο της συνεργασίας και της συμπόρευσης στα πλαίσια της λαϊκής ενότητας του μετώπου που θέλουμε να διαμορφώσουμε ενάντια στα μνημόνια. Θέλουμε να συμπορευθούμε μαζί σε αυτές τις εκλογές εξπρές που εκφράζουν μια βαθύτατα αντιδημοκρατική νοοτροπία. Εκλογές που γίνονται υπό την αιγίδα Μέρκελ. Οι ίδιοι άνθρωποι, αυτό το σκληρό κατεστημένο που λύσσαξε ενάντια στο δημοψήφισμα τώρα με ιαχές ενθουσιασμού υποδέχεται αυτές τις εκλογές. Κάνουν λάθος. Όπως πέσανε έξω στο δημοψήφισμα και με τις ωμές επεμβάσεις τώρα θα δώσουν μεγάλη ώθηση στις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Θα στηρίξει ο λαός την αντιμνημονιακή λιτότητα. Χαιρετίζω την παρουσία του Αλέκου στα γραφεία μας. Η συμπόρευση θα μας δώσει θετική ώθηση στο εγχείρημα της λαϊκής ενότητας για αν έχουμε στο μέλλον μια νέα αντιμνημονιακή Βουλή».  

Ο επικεφαλής του Σχεδίου Β', Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε πως :«Αυτό που αισθάνομαι είναι συγκίνηση. Είχα δεσμευτεί στον εαυτό μου ότι δεν θα πατήσω το πόδι μου σε αυτό το κτίριο όσο εδράζεται ένα Κοινοβούλιο της ντροπής που έφτασε σε ταπείνων τις προηγούμενες ημέρες με αυτή την κυβέρνηση. "Πιστεύω ειλικρινά ότι μπορούμε να αναζωογονήσουμε την φλόγα της επαναστατικής δημιουργίας που υπήρχε πριν χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε να αποδεσμεύσουμε και να απελευθερώσουμε τη χώρα από τους περιορισμούς που επιβάλει το ευρώ και οι δανειστές, ότι μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μια κυψέλη απασχόλησης".  Σε αυτό το στόχο, είπε κ. Αλαβάνος, θα παίξει ρόλο η Λαϊκή Ενότητα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ διασαφήνισε ότι θα μεταφέρει στα μέλη του Σχεδίου του Β' τη συμφωνία των δύο ανδρών, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτή θα εγκριθεί συντριπτικά».

Πληροφορίες από presspublica , efsyn.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54